liveblog | 23 december 2023

Brand in winkelcentrum • aanhouding na brandstichting

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 december 2023, 16:16 uur
16:16

Brand in Arnhemse binnenstad

Zaterdagmiddag heeft in een appartementencomplex in de binnenstad van Arnhem een brand gewoed. Volgens een correspondent ter plaatse ontstond de brand in het pand van een woongroep.
Meerdere brandweerwagens baanden zich een weg door de smalle winkelstraten. De brand zou door bewoners al zijn geblust voordat de brandweer arriveerde. De brand tot veel bekijks van het winkelend publiek.
De brandweer in het centrum van Arnhem trok veel bekijks.
De brandweer in het centrum van Arnhem trok veel bekijks. © Persbureau Heitink
13:30

Botsing in Wageningen

Twee auto’s botsten zaterdag in Wageningen hard op elkaar. Dat gebeurde op de Nude.
Vermoedijk kwam een van de bestuurders van de dijk af en zag daarbij de andere auto over het hoofd. Een van de bestuurders werd meegenomen naar het ziekenhuis. De auto liepen forse schade op en ook een geparkeerde auto liep deuken op.
In Wageningen is één automobilist naar het ziekenhuis gebracht.
In Wageningen is één automobilist naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink
12:00

Ongeluk door spookrijden

Op de A50 bij Valburg heeft vrijdagavond even voor middernacht een ongeluk plaatsgevonden door een spookrijder. Even na 23.40 uur werd de spookrijder nog gemeld tussen Heteren en Knooppunt Valburg, in de richting van Arnhem. Kort daarna gebeurde het ongeluk. Een automobilist moest uitwijken en botste tegen de middengeleider aan. De spookrijder is vervolgens doorgereden.
Het is niet bekend of de spookrijder later nog een ander ongeluk heeft gehad en of de bestuurder is gepakt door de politie. De Arnhemse volkszanger Stevie Poppinghaus kwam van een optreden af en wist de spookrijder ternauwernood te ontwijken. Hij schrijf op Facebook: "God is met ons. Engel op de schouders voor de dood weggehaald." En ook: "Hij kwam recht op ons af."
Een automobilist moest een spookrijder ontwijken bij Valburg
Een automobilist moest een spookrijder ontwijken bij Valburg © Persbureau Heitink
10:00

Aanhouding voor explosie caravan met gewond baasje en hond

De politie heeft iemand aangehouden voor brandstichting, na de explosie in een caravan in Brakel 9 op 10 december. Bij de explosie, op de kruising Weitjesweg, Molenkampsweg en Burgemeester Posweg, raakten een 72-jarige inwoner en diens hondje Asterix gewond, die toevallig voorbij liepen. Ze liepen brandwonden op door de plotselinge explosie en de ontstane brand daarna. De politie ging op zoek naar beeldmateriaal uit de omgeving en naar getuigen.
08:59

Flinke ravage

In de nacht van vrijdag op zaterdag is flinke ravage ontstaan op de Deventerstraat in Apeldoorn. Gewonden vielen bij de botsing gelukkig niet.
Het ongeluk gebeurde rond middernacht (00.00 uur) voor de ogen van agenten. De bestuurder reed met een behoorlijke vaart en zonder voorrang te verlenen de Deventerstraat op vanaf de Vlijtseweg en werd vol geramd door een andere weggebruiker. De man raakte ook nog een verkeerslicht.
In beide voertuigen zaten drie personen. Niemand raakte gewond.
Deze auto raakte in Apeldoorn ook een verkeerslicht.
Deze auto raakte in Apeldoorn ook een verkeerslicht. © Luciano de Graaf
08:10

Vrachtwagen klem

Een bestuurder van een kleine vrachtwagen heeft vannacht zijn bakwagen klem gereden tegen een gevel van een winkelpand. De brandweer werd iets na 01:15 uur naar de Markt in Wijchen geroepen. Brandweerlieden hebben de vreemde parkeersituatie afgezet met lint. Een berger is onderweg om de bakwagen onder gevel vandaan te krijgen. Er vielen geen gewonden.
Een vrachtwagen zit klem onder een uitstekende gevel in Wijchen
Een vrachtwagen zit klem onder een uitstekende gevel in Wijchen © Persbureau Heitink