Liemers

Verdwenen hemelpost weer terug: 'Een kerstwonder'

Hemelpost aan de moeder van Mike Peters
Hemelpost aan de moeder van Mike Peters © Mike Peters
ZEVENAAR - De drie glazen envelopjes die afgelopen week van begraafplaats Rosorum in Zevenaar verdwenen waren uit de hemelpost, zijn weer terug.
De drie glazen enveloppen waren bedoeld voor de overleden moeder van Mike Peters. Op begraafplaats Rosorum in Zevenaar kunnen nabestaanden post sturen naar overleden dierbaren. Er staat een speciale brievenbus voor hemelpost, waar alles in mag.
Mike vroeg de gemeente om zo'n speciale bus nadat in 2021 kort na elkaar zijn tweelingbroer Mark en zijn moeder overleden. Bij de opening las Mike een zelfgeschreven gedicht voor en legde hij symbolisch de drie envelopjes neer voor zijn broer, zijn moeder en hemzelf. Mike was erg boos, kwaad en heel verdrietig toen hij zag dat de enveloppen weg waren. Hij hoopte op een wonder.

Rituele verbranding

En dat wonder kwam er dus: "Het is een kerstwonder", aldus Mike. Hij opende op 13 december de brievenbus die bedoeld is voor post voor overledenen. Daar vond hij zijn geliefde envelopjes voor zijn overleden moeder en tweelingbroer terug.
De brievenbus staat altijd open voor zogeheten hemelpost. De beheerder zorgt ervoor dat alle brieven en kaarten netjes worden bewaard. Die post wordt jaarlijks ritueel verbrand tijdens Allerzielen op 2 november, de dag dat alle overledenen herdacht worden. Zo wordt de post echte hemelpost.