Rivierengebied

Gaat Marlies van Baalen naar de olympische spelen in Parijs?

Gaat Marlies van Baalen naar de olympische spelen in Parijs?
Gaat Marlies van Baalen naar de olympische spelen in Parijs?
BRAKEL - Altijd al willen weten wat een olympische sporter er allemaal voor moet doen en laten om de top te bereiken? In de serie 'Linda breekt UIT! gaat olympisch' volgt Linda Geerdink acht Gelderse topsporters die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs. Deze week volgt ze Marlies van Baalen, als dressuurruiter Nederlands kampioen in de paardensport.
Tussen de hengsten en merries, de een nog mooier dan de ander, loopt Marlies van Baalen. Zij is Nederlands kampioen bij de senioren en toch weet ze nog niet of ze naar de Olympische Spelen in Parijs mag.
"Met dressuur ben je niet alleen afhankelijk van de prestaties van jezelf, maar ook van de conditie van je paard. In mijn geval Go Legend of Habibi", vertelt Marlies. "De KNHS stelt pas twee maanden voor de spelen het definitieve team samen."

Het allerhoogste niveau

Marlies is er vrij nuchter onder. Ze heeft de spelen al twee keer meegemaakt, een keer in Athene en de laatste keer in Tokyo. "Maar het went nooit", roept haar moeder, die zilver behaalde op de spelen in Sidney. Coby van Baalen coacht nu haar dochter en ze runnen samen de dressuurstal, een familiebedrijf, gestart door de grootouders van Marlies.
Maar liefst 45 paarden staan er die allemaal worden klaargestoomd voor het allerhoogste niveau. Een select clubje dames en een heer, zorgen dag en nacht voor de beesten zodat ze in topconditie zijn en blijven. De liefde voor de dieren spat er vanaf.

Ontelbare lintjes en medailles

Het resultaat is ontelbare lintjes en medailles aan de muur van Marlies. Maar ook de zilveren medaille van haar moeder Coby. Haar kleindochter houdt 'm heel voorzichtig vast. Ook zij droomt ervan: "Maar dan moet ik nog wel heel veel oefenen", zegt ze.
Over oefenen gesproken, Marlies nodigt Linda uit om het ook eens te proberen. Bekijk hier de nieuwste aflevering van Linda breekt UIT! gaat olympisch.
2023-12-22_20.22.19_LBUGO_DEF_ afl 8 Marlies van Daalen YT (1)