Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Hartverwarmende lichtjesactie voor ouderen in Brummen

Hartverwarmende lichtjesactie voor ouderen in Brummen
Hartverwarmende lichtjesactie voor ouderen in Brummen
BRUMMEN - Een bijzondere actie klokslag zes uur aan het begin van oudejaarsavond in Brummen. Een paar honderd mensen kwamen in actie voor de bewoners van zorgcentrum Tolzicht. Het doel van de lichtjesactie is, ouderen een hart onder de riem te steken. "We willen de ouderen laten zien en voelen dat ze ertoe doen en dat ze niet worden vergeten", zegt initiatiefnemer Coby Voskamp, die zelf ook in het centrum werkt.
Vorig jaar jaar werd de lichtjesactie voor het eerst gehouden door Coby. Honderdzestig inwoners kwamen naar Tolzicht en iedereen liep met een lichtje rond het centrum. "Dat was een magische avond", vertelt Coby. "Ik heb daar heel veel positieve reacties op gehad. Ook van wildvreemden, die helemaal ontroerd waren."

Eerste keer was een gebaar na corona

De eerste editie was een soort post-corona actie. "Het was om ouderen blijk van waardering te geven. Om te laten zien dat we ze dankbaar zijn voor alles wat ze voor ons hebben gedaan", legt Coby uit. Ze wilde het eigenlijk bij één actie houden, maar nadat ze keer op keer de vraag kreeg of ze het dit jaar ook weer wilde organiseren, ging Coby toch overstag.
Om het dit jaar nog groter te maken, heeft Coby geflyerd en via social media aandacht voor de actie gevraagd. Iedereen verzamelt zich bij het zorgcentrum en klokslag 18.00 uur gaan in één keer alle lichtjes aan. Daarna worden er twee rondes om het centrum gelopen, terwijl het 'Happy New Year' van ABBA klinkt.
Lichtjes voor ouderen in Brummen.