Stedendriehoek

Vrouw (39) overleden na ongeluk in storm Pia

De vrouw en de cliënt werden geraakt door een omvallende boom.
De vrouw en de cliënt werden geraakt door een omvallende boom. © Rens Hulman
WILP - De 39-jarige vrouw die donderdag in Wilp gewond raakte door storm Pia, is overleden. Dat bevestigt de zorginstelling waar de vrouw werkt.
Het ging donderdag rond 16.30 uur mis op de Molenallee in Wilp. De 39-jarige vrouw zat daar samen met een cliënt op een duofiets, toen de twee werden geraakt door een omvallende boom. De vrouw raakte bekneld onder de boom, liep zware verwondingen op en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Inmiddels is ze overleden.

Iedereen in shock

"We zijn allemaal in shock, zowel de familie als de medewerkers", laat de zorginstelling vrijdag weten. Men geeft aan dat het slachtoffer ondersteuner was op één van de dertig zorgwoningen op het zorgpark in Wilp. "Sommige cliënten zijn erg verdrietig, anderen teruggetrokken. We hebben het bedrijfsopvangteam en geestelijke verzorging ingeschakeld."
"We komen vandaag ook even bij elkaar met betrokkenen, om hierbij stil te staan. Onze aandacht en ons medeleven gaat nu vooral uit naar de familie van onze medewerkster en haar collega’s."

Cliënt lichtgewond

De cliënt die bij haar in de duofiets staat, liep alleen een gekneusde pols op en raakte lichtgewond.