liveblog | 22 december 2023

Gewonde door steekvlam • gaslek bij tankstation

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 december 2023, 21:35 uur
vrijdag 22 december 2023
21:35

Gewonde door steekvlam in vuurton

Aan de Kauwenhoven in Lunteren heeft bij een bouwbedrijf vrijdagavond rond 21:00 uur een incident plaatsgevonden. Volgens omstanders zou iemand met een jerrycan benzine een vuurton hebben willen aansteken waardoor een steekvlam ontstond.
De gewonde man is in de ambulance behandeld. Eén opgeroepen traumahelikopter werd afgemeld. Twee ambulances en vier politiewagens kwamen ter plaatse. De man is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Agenten onderzoeken het incident.
Steekvlam in vuurton
Steekvlam in vuurton © Persbureau Heitink
15:37

Gaslek bij tankstation

Bij graafwerkzaamheden is op de van Zuylen van Nieveltlaan in Barneveld vrijdagmiddag een gaslek ontstaan. De brandweer werd rond 14.00 uur gealarmeerd. De graafwerkzaamheden vonden plaats naast een tankstation van Shell. Aldaar heeft de brandweer een kort onderzoek ingesteld naar het gaslek. Vervolgens is netbeheerder Liander ingeschakeld om het lek te dichten.
De brandweer bij het gaslek.
De brandweer bij het gaslek. © Persbureau Heitink
08:35

Containerbrand bij kringloopwinkel

Bij een kringloopwinkel in Tiel heeft vrijdagochtend vroeg een brand gewoed. Het ging om een brand in een container. De brandweer kon het vuur blussen.
Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
De brand bij de kringloop in Tiel.
De brand bij de kringloop in Tiel. © Persbureau Heitink
07:55

Oplichter gezocht

De politie in Epe is op zoek naar een man die ze verdenken van oplichting. De politie heeft op sociale media een foto gedeeld van de verdachte. Wie hem kent of herkent wordt verzocht zich te melden.
07:45

Politie zoekt getuigen beroving

Een man probeerde een handtas van een vrouw af te pakken. Dat gebeurde woensdag rond 15.30 uur bij een bushalte aan Kruisbergseweg in Doetinchem. Die halte is vlakbij de ingang van het ziekenhuis.
De politie kon de man aanhouden. Maar ze zoeken toch getuigen. Tijdens de beroving stond nog minstens één iemand bij de halte en de politie komt graag met deze persoon in contact. Ook andere getuigen zijn welkom.
06:45

Aanhouding na ongeval

Op de A1 bij Wilp is in de nacht van donderdag op vrijdag een automobilist aangehouden na een ongeval. Bij een eenzijdig ongeval botste een automobilist op meerdere vangrails.
De bestuurder raakte niet gewond. De man is aangehouden omdat hij een ademanalyse weigerde. Het gaat om een 36-jarige Bulgaar, zo meldt de politie.
Na het ongeval werden meerdere rijstroken afgesloten omdat de auto afgesleept moest worden. De wagen stond overdwars op de snelweg.
De bestuurder werd aangehouden.
De bestuurder werd aangehouden. © Rens Hulman