Stedendriehoek

Vrouw (39) op duofiets zwaargewond door storm Pia

Een omvallende boom raakte in Wilp een duofiets.
Een omvallende boom raakte in Wilp een duofiets. © Rens Hulman
WILP - Een 39-jarige vrouw raakte donderdagmiddag in Wilp zwaargewond door storm Pia. De medewerkster van een zorginstelling zat samen met een cliënt op een duofiets toen die rond 16.30 uur op de Molenallee door een omvallende boom werd geraakt.
Update: Vrijdagochtend maakt de zorginstelling bekend dat het slachtoffer (39) is overleden.
De vrouw raakte bekneld onder de boom. De brandweer moest meerdere takken weghalen zodat ambulancepersoneel haar kon helpen. Naast drie ambulances en een brandweerwagen rukte ook een traumahelikopter uit. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De cliënt met wie de vrouw op pad was, raakte lichtgewond. De cliënt is inmiddels terug bij de zorginstelling en maakt het naar omstandigheden goed.
De veiligheidsregio meldt dat het fietspad langs de Mollenallee is afgesloten door meerdere omgevallen bomen. Volgens een woordvoerder gaat het om een lange weg met veel bomen. Hij meldt dat er verder in de regio Noord- en Oost-Gelderland op een paar plekken straten zijn afgezet doordat onder meer bomen en takken voor gevaarlijke situaties zorgen.
Op meerdere plekken in Gelderland waaiden bomen om. In Apeldoorn leidde dat tot een grote stroomstoring. De wortels van een omvallende boom vernielden een belangrijke stroomkabel. Ruim 23.000 huishoudens zaten daardoor korte tijd zonder elektriciteit.