Rijk van Nijmegen

Bankrekening van vrouw (79) uit Wijchen geplunderd

Deze mannen maakten een vrouw in Wijchen veel geld afhandig.
Deze mannen maakten een vrouw in Wijchen veel geld afhandig. © politie/Plaats Delict
WIJCHEN - De politie onderzoekt een geval van fraude met bankgegevens waar een oudere inwoonster van Wijchen de dupe van is.
Criminelen wisten op slinkse wijze aan haar bankpas te komen en gingen er mee aan de haal. En dat deden ze aan de andere kant van het land.
In Plaats Delict worden beelden getoond van twee mannen die geld halen van de rekening van de 79-jarige Wijchense. Ze doen dit in Rotterdam, Spijkenisse, Maassluis en Oude Wetering.

Virus op uw computer, zei de man

De vrouw kreeg een telefoontje van een man die zei bij de Rabobank te werken. Hij maakte het slachtoffer wijs dat er op haar computer een virus was gevonden en dat een fors bedrag van haar rekening was gehaald.
Een bankmedewerker zou langskomen en naar haar laptop komen kijken. De vrouw moest hem haar bankpas meegeven en ook sieraden zodat die veilig konden worden opgeborgen.
Dat had ze beter niet kunnen doen, besefte de vrouw achteraf. Haar sieraden is ze kwijt met daarnaast honderden euro's die van haar rekening zijn gehaald.
Pinners gezocht

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023438190.