Arnhem en omstreken

'Granaat' in Arnhem is nep, nog veel vragen bij politie

De politie zette de Kleine Oord na de vondst af.
De politie zette de Kleine Oord na de vondst af. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De handgranaat die is gevonden bij een woning aan de Kleine Oord in Arnhem is nep. Het gaat om een zogenoemde dummy granaat, meldt de politie na onderzoek. De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden omdat er nog veel onduidelijk is rond de vondst.
De politie kreeg donderdag na middernacht een melding van een verdacht voorwerp bij een appartementencomplex aan de Kleine Oord in het centrum van Arnhem. Gewaarschuwde agenten zagen de granaat en gingen over ter ontruiming. Bewoners van 50 tot 75 huizen werden opgevangen in het nabijgelegen Focus Filmtheater.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht de granaat, die was vastgemaakt aan de voordeur van een woning. De conclusie was dat het ging om een dummy granaat. Er was dus geen sprake van direct gevaar voor de omgeving, aldus de politie.

Relationele sfeer

Er zijn geen aanwijzingen dat het voorval te maken heeft met handel in drugs. Mogelijk is er wel sprake van een conflict in de relationele sfeer, schrijft de politie. Die onderzoekt de zaak verder en vraagt getuigen zich te melden. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom.
Er is nog niemand aangehouden.