liveblog | 21 december 2023

Raak in Arnhem • aanrijding in Barneveld

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 21 december 2023, 21:56 uur
21:56

Raak in Arnhem

In Arnhem botsten donderdagavond twee auto's op elkaar. Dat gebeurde op de kruising Middenweg en de Roosendaalseweg in de wijk Geitenkamp.
De bestuurders zagen elkaar wellicht over het hoofd. De inzittenden van beide auto’s zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.
Een van de twee betrokken voertuigen in Arnhem.
Een van de twee betrokken voertuigen in Arnhem. © Persbureau Heitink
20:25

Aanrijding in Barneveld

Op een oversteekplaats op de Rooseveltstraat in Barneveld is donderdagavond een fietser aangereden. Een automobilist zag de fietser mogelijk over het hoofd. De fietser belande op de voorruit van de auto en viel op het wegdek.
Omstanders verleenden eerste hulp. De man is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De schade na de aanrijding.
De schade na de aanrijding. © Persbureau Heitink
18:01

Met de schrik vrij

Op de Westervoortsedijk in Arnhem is donderdagmiddag een boom omgewaaid en op een rijdende auto terecht gekomen. Ook dat was een gevolg van storm Pia.
Rond 17.20 uur werd de brandweer gealarmeerd. De bestuurder van de auto kwam wonder boven wonder met de schrik vrij. De auto zit flink in de kreukels.
De brandweer en gemeente hebben de boom weggehaald en de weg weer schoongeveegd.
De bestuurder van deze auto kwam er zonder kleerscheuren vanaf.
De bestuurder van deze auto kwam er zonder kleerscheuren vanaf. © Persbureau Heitink
17:56

Boom op duofiets

Door storm Pia kwam een omvallende boom in Wilp op een duofiets terecht. Daarop zaten twee personen, die beiden gewond raakten.
De boom ging rond 16.35 uur ineens omver en belandde boven op het voorbijfietsende stel. De hulpdiensten rukten fors uit, onder meer met een traumahelikopter. Volgens agenten ter plaatse raakte één persoon zwaargewond. Die is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Een tweede persoon raakte licht gewond.
Een omvallende boom raakte in Wilp een duofiets.
Een omvallende boom raakte in Wilp een duofiets. © Rens Hulman
15:00

Afrit dicht door bomen

Op de A50 bij Epe is een afrit afgesloten doordat er bomen zijn omgewaaid. Volgens een 112-verslaggever ter plaatse is de aannemer aanwezig om te zagen. Het ingesloten verkeer is inmiddels doorgelaten.
Afrit dicht door omgewaaide bomen.
Afrit dicht door omgewaaide bomen. © Rens Hulman
14:40

Lange file A1 door bomen

Storm Pia zorgt voor een lange file op de A1. Op de snelweg tussen Amersfoort-Noord en Barneveld dreigen een aantal bomen om te vallen. Twee rijstroken zijn daarom afgesloten. Volgens een 112-verslaggever ter plaatse is een aannemer aanwezig om drie bomen om te zagen.
Automobilisten moeten rekening houden met meer dan een uur vertraging. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de A27 en A12.
Deze boom dreigt om te vallen op de snelweg.
Deze boom dreigt om te vallen op de snelweg. © Luke Beens / persbureau Heitink