Rivierengebied

Provincie stelt besluit over omstreden windmolens uit

Inwoners zien windmolens Echteld-Lienden niet zitten
Inwoners zien windmolens Echteld-Lienden niet zitten © Omroep Gelderland
ECHTELD/LIENDEN - De provincie neemt nog geen besluit over het omstreden windmolenpark Echteld-Lienden. Er is meer tijd nodig.
De plannen voor windmolens bij Echteld en Lienden zijn een doorn in het oog van omwonenden. Er is een actiegroep in het leven geroepen en bij een bewonersbijeenkomst waren inwoners zeer kritisch.
Volgens energieleverancier Vattenfall zijn er acht windmolens nodig om dit park rond te krijgen. In totaal zijn er negen plekken op een kaart ingetekend.

Windmolens van 250 meter hoog

Het Gelders college zou dinsdag een besluit nemen over waar de windmolens precies zouden komen en hoe hoog ze mogen worden. Vattenfall wil windmolens bouwen van maximaal 250 meter, dat is 12 meter lager dan eerst werd gecommuniceerd.
Maar om 'alle belangen goed te wegen' heeft Gelderland meer tijd nodig. Begin volgend jaar wordt nu een beslissing genomen.
Dat er nu nog geen knoop wordt doorgehakt, zien ze in Buren 'als een kleine overwinning'. Dat zei wethouder Martine de Bas dinsdagavond tijdens een vergadering. De gemeenteraad van Buren is tegen de plannen.
Bij die vergadering waren ook inwoners met spandoeken om te protesteren tegen de plannen.