liveblog | 20 december 2023

Directeur Opkikker vindt inzamelingsactie 'overweldigend'

Het is dag 3 van de actieweek van Omroep Gelderland voor Stichting Opkikker. We zamelen door de hele provincie statiegeldflesjes en -blikjes in voor dit goede doel. Er zijn al 37.000 stuks binnen! In dit liveblog blijf je op de hoogte van alles wat er rondom de actie gebeurt.
Laatst bijgewerkt: 20 december 2023, 17:09 uur
17:09

Tot morgen!

We beëindigen het speciale Opkikker-liveblog voor vandaag. Dag 3 zit erop en de opbrengst was indrukwekkend. Net als op dag 1 en dag 2 hebben we weer een enorme hoeveelheid statiegeldflesjes en -blikjes mogen ontvangen. Bedankt daarvoor! In de komende dagen kan er nog heel veel bij. Kom langs in Arnhem, meld je bij één van de negentig inzamelpunten of doe een donatie via de speciale pagina.
Namens Stichting Opkikker: dank je wel!
Namens Stichting Opkikker: dank je wel! © Stichting Opkikker
16:36

Dit is het verhaal van Tomas

Tomas (11) heeft ALS type 2. Die spierziekte is progressief en dat maakt het leven voor Tomas en zijn ouders ingewikkeld. Toch kijken zijn ouders liever naar wat Tomas wél kan, dan naar wat hij niet kan. En Tomas zelf? Die startte op zijn school een actie voor Stichting Opkikker. Hij zamelde zo veel mogelijk flesjes en blikjes in om te doneren aan de actie. Wat goed!
Ook Tomas spande zich in voor Stichting Opkikker
16:04

'Het enthousiasme is overweldigend'

Ruud Sliphorst is al jaren een drijvende kracht achter Stichting Opkikker. In 1995 was hij mede-oprichter van de stichting en nog steeds is hij dagelijks betrokken bij de acties die op poten gezet worden en de organisatie van Opkikkerdagen. Op Radio Gelderland liet hij zojuist weten dat hij de statiegeldactie van Omroep Gelderland geweldig vindt.
"Afgelopen week ben ik al een aantal keer hier geweest en door de provincie gegaan", zegt Slihphorst. "En het enthousiasme van heel Gelderland is overweldigend. Het is echt geweldig wat hier gebeurt. Het overtreft mijn verwachtingen maal 100. Er worden mooie reportages gemaakt en verhalen verteld en heel Gelderland maakt kennis met de stichting. We krijgen ook reacties van de mensen zelf, die giften overmaken en zien wat er allemaal gebeurt."
Wil je ook iets bijdragen? Je blikjes en flesjes zijn van harte welkom op één van de negentig inzamelpunten door heel Gelderland. Kun je geen blikjes of flesjes inleveren, maar wil je zelf een donatie doen voor Stichting Opkikker? Ook dat kan!
Directeur Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker.
Directeur Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker. © Omroep Gelderland
15:55

Eén beeld...

... zegt vaak meer dan duizend woorden. Dit is slechts een deel van de opbrengst van vandaag! Indrukwekkend wat er allemaal binnenkomt.
Hoeveel blikjes en flesjes zouden dit wel niet zijn?
Hoeveel blikjes en flesjes zouden dit wel niet zijn? © Omroep Gelderland
15:49

Een mooi gesprek

De één brengt flesjes en blikjes, de ander doet een donatie via de actiepagina en sommige mensen kiezen een derde optie: zij geven contant geld! Presentator Esther Stegeman vertelde er vanmiddag over in de radiostudio bij Ronald van den Bosch:
5 euro voor een Achterhoeks liedje
15:36

Zes zakken van Milan

Milan Geutjes (9) iit Druten heeft een coördinatie- en ontwikkelingsstoornis. Hij heeft een Opkikkerdag gehad en genoot daar ontzettend van. Inmiddels is hij zelf ambassadeur voor Stichting Opkikker en zamelt hij geld in. Dat deed hij eerder al door chocoladeletters te verkopen, en nu dus door statiegeldflessen in te zamelen. Vanmiddag bracht hij zes volle zakken binnen bij Omroep Gelderland. Goed gedaan, Milan!
Een trotse Milan.
Een trotse Milan. © Omroep Gelderland