liveblog | 20 december 2023

Babywinkel overvallen • mysterieuze achtergelaten auto

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 december 2023, 16:15 uur
16:15

Politie zoekt verdachte winkeldiefstal

De politie deelt op sociale media een foto van een man die verdacht wordt van diefstal bij de Mediamarkt in Duiven:
08:35

Inbraak in babywinkel

In de Jan van Schaffelaarslaan in Barneveld is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een babywinkel. Rond 05.15 uur kreeg de politie de melding van de inbraak binnen. Bij aankomst troffen de agenten niemand meer in het pand aan. De glazen toegangsdeur van de winkel bleek kapotgeslagen te zijn en een rolluik was geforceerd.
Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk iets buit is gemaakt in de winkel.
Het rolluik van de winkel was geforceerd
Het rolluik van de winkel was geforceerd © Persbureau Heitink
07:41

Auto verlaten, bestuurder spoorloos

Op de Wesselseweg N800 in Kootwijkerbroek is woensdagmorgen een ongeval gebeurd. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur en kwam in de sloot terecht. Daar kwam het voertuig vast te zitten.
De politie kreeg rond 07.00 uur een melding van een ongeval met letsel af. Maar eenmaal gearriveerd, was de bestuurder in geen velden of wegen te bekennen.
Vermoedelijk is het ongeval eerder in de nacht gebeurd en heeft de bestuurder nog geprobeerd het voertuig weg te slepen, wat niet lukte. En is daarna ervandoor gegaan. Dat meldt een 112-verslaggever ter plaatse.
De politie onderzoekt waarom de bestuurder geen melding heeft gemaakt en de auto onbeheerd achter heeft gelaten in de sloot. Tot op heden is de bestuurder spoorloos verdwenen. Volgens een woordvoerder van de politie betreft het een ongeluk met enkel materiële schade. De auto is inmiddels weggesleept.
De auto kwam vast te zitten in de sloot
De auto kwam vast te zitten in de sloot © Persbureau Heitink
07:05

Autokraker gepakt na achtervolging

De politie heeft dinsdagavond in Barneveld een vermeende autokraker aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging. Volgens een 112-verslaggever ter plaatse was de verdachte weggerend en ging hij tijdens zijn vlucht dwars door een sloot, weiland, bos en de Barneveldse Beek.
De politie rukte na de melding uit met meerdere wagens en een helikopter. Rond 20.30 uur kon een 41-jarige man uit Vianen worden aangehouden in de buurt van de Ottelaarseweg.
De verslaggever hoorde van een medewerker van Waterschap Vallei en Veluwe dat de man op de vlucht was geslagen nadat ze hem hadden aangetroffen in een auto op hun terrein.
De verdachte wordt meegenomen
De verdachte wordt meegenomen © Daniël Hol / Persbureau Heitink
07:00

Harde botsing op kruising

In Nijmegen zijn dinsdagavond twee auto's op elkaar gebotst. Een van de twee bestuurders raakte daarbij gewond en moest voor controle naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde rond 19.45 uur op de kruising van de Graafseweg en de Cavaljeweg. De precieze toedracht is niet bekend. Na de melding werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.
Beide auto's hadden veel schade
Beide auto's hadden veel schade © Persbureau Heitink