liveblog | 19 december 2023

Autokraker gepakt • gewonde bij ongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 december 2023, 21:00 uur
21:00

Autokraker gepakt na achtervolging

De politie heeft vanavond in Barneveld een vermeende autokraker aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging. Volgens een 112-correspondent ter plaatse was de verdachte weggerend en ging hij tijdens zijn vlucht dwars door een sloot, weiland, bos en de Barneveldse Beek.
De politie rukte na de melding uit met meerdere wagens en een helikopter. Rond 20.30 uur kon de man worden aangehouden in de buurt van de Ottelaarseweg.
De correspondent hoorde van een medewerker van Waterschap Vallei en Veluwe dat de man op de vlucht was geslagen nadat ze hem hadden aangetroffen in een auto op hun terrein.
De verdachte wordt meegenomen
De verdachte wordt meegenomen © Daniël Hol / Persbureau Heitink
20:00

Harde botsing op kruising

In Nijmegen zijn vanavond twee auto's op elkaar gebotst. Een van de twee bestuurders raakte daarbij gewond en moest voor controle naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde rond 19.45 uur op de kruising van de Graafseweg en de Cavaljeweg. De precieze toedracht is niet bekend. Na de melding werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.
Beide auto's hadden veel schade
Beide auto's hadden veel schade © Persbureau Heitink
19:00

Zutphenaar vast voor overval

De politie heeft een 38-jarige Zutphenaar aangehouden voor een overval op een Kruidvat-filiaal in het centrum van Lelystad. De man zou vorige week maandag een mes hebben getrokken en vervolgens geld uit de kassa hebben meegenomen.
De overvaller probeerde 's ochtends boodschappen af te rekenen, maar zijn betaalpas weigerde. Enkele klanten die achter hem stonden mochten even voor gaan. Toen zij weg waren, pakte de man het mes en deed een greep in de kassalade.
De overvaller verliet de winkel met een onbekend bedrag. De politie kon de 38-jarige verdachte al snel identificeren en hield hem een dag later aan.
De politie heeft een Zutphenaar opgepakt voor een overval in Lelystad
De politie heeft een Zutphenaar opgepakt voor een overval in Lelystad © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
16:30

Gewonde bij ongeval

Bij een ongeluk op de Oost Veluweweg bij Apeldoorn Noord is een gewonde gevallen. Het ging mis ter hoogte van de toerit van de A50. Twee auto's kwamen daar rond 16.30 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk door een voorrangsfout.
De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten door een berger worden afgesleept. Door het ongeluk ontstond er een fikse verkeersopstopping.
De schade was groot
De schade was groot © Luciano de Graaf
14:00

Vat met drugsafval gevonden

Een passant heeft in het buitengebied van Didam een vat met drugsafval gevonden. Dat meldt een 112-correspondent. De vondst werd gedaan op De Braak. Dat is een weg langs de A12 waar weinig verkeer komt.
In de berm lag ook nog een doos met aluminium buizen die ook gebruikt kunnen worden voor drugsgerelateerde zaken. Hoe lang de spullen er hebben gelegen is niet duidelijk.
De brandweer heeft het vat rechtop gezet en gecontroleerd. De situatie is daarna overgedragen aan de gemeente Montferland, die zorg draagt voor de afhandeling.
De brandweer kwam na de melding ter plaatse
De brandweer kwam na de melding ter plaatse © Eastview Media
10:29

Scooter door deur

Een scooter reed dinsdagochtend dwars door de voordeur van een woning. Dat gebeurde op de Harz in Doetinchem.
Mogelijk bleef het gas van de scooter hangen, meldt een fotocorrespondent. Het voertuig stormde een trapje op, reed door de deur en kwam in de woning tot stilstand. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Een scooter verbrijzelde de voordeur van een huis in Doetinchem.
Een scooter verbrijzelde de voordeur van een huis in Doetinchem. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited