liveblog | 19 december 2023

Dit gebeurde er op dag 2 van de statiegeldactie voor Stichting Opkikker

De eerste twee dagen van de actieweek voor Stichting Opkikker zitten erop. In heel Gelderland worden statiegeldflessen en -blikjes ingezameld, om zo geld op te halen voor het goede doel. In dit liveblog lees je terug wat er allemaal gebeurde op dag 2.
Laatst bijgewerkt: 19 december 2023, 17:24 uur
17:24

Tot morgen!

Hiermee sluiten we dit liveblog voor vandaag. Er zijn ook op dag 2 van de actie weer heel veel zakken ingeleverd met lege statiegeldflesjes en -blikjes. Bedankt daarvoor! Maar er kan natuurlijk nog heel veel bij! Hoe meer, hoe beter. Zien we je morgen?
17:15

Hidde zamelt fanatiek in

Hidde van Elk (9) is ambassadeur van Stichting Opkikker. Hij gebruikte de afgelopen periode om zo veel mogelijk statiegeldblikjes en -flesjes in te zamelen op zijn school, zijn sportclub en bij de lokale supermarkt. Het lukte Hidde en zijn 5-jarige zusje Aukje om drie dikke zakken vol te krijgen.
Presentator Esther Stegeman zocht Hidde op:
Hidde zamelt in voor Stichting Opkikker
17:07

Gratis koffie in Elst

Wie in de omgeving van Elst woont, kan woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur zijn flesjes en blikjes inleveren bij de koffiebranderij van Wayang Coffee in Elst. In ruil daarvoor krijg je van de barista een heerlijke koffie of thee, en een cadeautje dat je mee naar huis mag nemen voor onder de kerstboom! Het adres van Wayang is Peppelenbos 4a in Elst.
In Elst staat woensdag een heerlijke koffie op je te wachten, in ruil voor lege flesjes en blikjes.
In Elst staat woensdag een heerlijke koffie op je te wachten, in ruil voor lege flesjes en blikjes. © Porapak Apichodilok via Pexels
16:52

Doneren is altijd een optie

Lever je geen flesjes of blikjes in, maar wil je toch graag een bijdrage leveren aan de actie voor Stichting Opkikker, dan kun je ook een donatie doen. Dat kan via deze link. Iedere donatie, klein of groot, is heel welkom!
Nog een kort overzichtje van wat er de voorbije uren is binnengekomen:
Joey doneerde 15 euro
Wolter doneerde 15 euro
Sjan doneerde 50 euro
Alle doneerde 15 euro
Gerrit doneerde 25 euro
16:45

Doe jij ook mee?

16:33

Erwin doneert zijn flesjes

Zanger en gitarist Erwin Nyhoff trad vanmiddag op in Arnhem, live op Radio Gelderland. Voorafgaand aan zijn optreden liet Nyhoff zien dat hij niet alleen muzikaal iets wilde bijdragen aan de actie. Dank je wel, Erwin!
Erwin Nyhoff laat zijn flesjes en blikjes achter.
Erwin Nyhoff laat zijn flesjes en blikjes achter. © Omroep Gelderland