Achterhoek

Na dodelijke botsing wéér kind aangereden op beruchte rotonde

Maandagmiddag ging het weer mis aan de Energieweg in Doetinchem.
Maandagmiddag ging het weer mis aan de Energieweg in Doetinchem. © 112Achterhoek-Nieuws
DOETINCHEM - Op de beruchte rotonde in Doetinchem waar in oktober een 14-jarig meisje om het leven kwam, heeft maandagmiddag weer een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist zag vermoedelijk een jonge fietsster over het hoofd, waarna ze in botsing kwamen.
Volgens een correspondent ter plaatse heeft het meisje letsel opgelopen, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Het ongeluk gebeurde op de rotonde aan de Energieweg, schuin tegenover de Albert Heijn. Op die rotonde zijn al legio fietsers aangereden.

Waarschuwingsborden helpen niet

Eerder deze maand plaatste de gemeente waarschuwingsborden in de berm. De Fietsersbond voert al jaren actie voor meer veiligheid op de rotonde. Er zijn in het verleden al aanpassingen gedaan, maar blijkbaar niet voldoende. Zo is een andere rotonde op de Energieweg deels afgesloten. Ook zijn er pijlen op de weg geplaatst. In het verleden is het fietspad zelfs verlegd.
Elke week staat er een ziekenauto iemand van de weg af te rapen
Karel Berkhuysen, oud-voorzitter Fietsersbond
Desondanks zijn beide rotondes nog steeds onveilig, zei oud-voorzitter van de Fietsersbond Karel Berkhuysen in oktober tegen Omroep Gelderland. “Dat komt omdat het steeds drukker wordt aan de Energieweg, mede door de komst van een grote Albert Heijn. Er fietsen veel scholieren. Elke week staat er een ziekenauto iemand van de weg af te rapen.”