Stedendriehoek / Achterhoek

Taakstraf voor man die aan jongens zit in sportschool

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Anton Adelaar / RN7
LAREN - Een 72-jarige man uit Laren is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden voor het plegen van ontuchtige handelingen bij twee jongens in een sportschool.
In het voorjaar van 2022 zou een 17-jarige jongen na het douchen in de sportschool door de man zijn betast in de lies, vlakbij zijn geslachtsdeel. De jongen deelde dit direct met een vriend, zijn ouders en de sportschooleigenaren en deed aangifte bij de politie van aanranding.
De sportschooleigenaren sloegen direct aan op het verhaal. Zij hadden in 2020 een soortgelijk verhaal gehoord van een andere, destijds 20-jarige jongen. Deze jongen meldde dat hij in de sauna van de sportschool en bij het omkleden door een oudere man was betast.
De jongen besloot destijds geen aangifte te doen. Nadat hij vernam dat er wederom iets had plaatsgevonden met deze zelfde man, besloot hij alsnog aangifte te doen. Van de eigenaren mocht de man niet meer in de sportschool aanwezig zijn.

'Ik heb alleen maar gekeken'

Tijdens de zitting bij de rechtbank in Arnhem verklaarde de 71-jarige man uit Laren dat hij enkel naar de 17-jarige jongen had gekeken. De 20-jarige jongen kende hij naar eigen zeggen niet. De advocaat van de man pleitte voor vrijspraak.
De rechtbank oordeelde maandag dat de verklaringen van beide jongens betrouwbaar zijn. Ook getuigenverklaringen geven voldoende steun aan de verklaring van de 17-jarige jongen.

Ook ambulante behandeling

Naast de taakstraf van 80 uur komt de man onder toezicht van de reclassering en krijgt hij een ambulante behandeling. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank het van belang dat de man behandeld wordt voor zijn problematiek.
De voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden dient als stok achter de deur om deze behandeling vol te houden waardoor de kans op herhaling wordt verminderd.