Achterhoek

Drugscriminelen betrapt: drugs en weegschaal gevonden in vakantiewoning Lichtenvoorde

Drugs in zakjes, ter illustratie
Drugs in zakjes, ter illustratie © Pexels
LICHTENVOORDE - Twee mannen uit Duitsland zijn door de rechtbank in Zutphen veroordeeld voor drugsbezit. Ze verbleven ten tijde van hun aanhouding in een vakantiewoning die werd gehuurd in Lichtenvoorde.
Op 1 april 2023 kwamen agenten af op een melding op een vakantiepark in Lichtenvoorde. Daar verbleef een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in een vakantiewoning. De man verklaarde dat zijn koffer met persoonlijke spullen uit de vakantiewoning was gestolen.
In de koffer, die op het terrein werd teruggevonden, trof de politie meer dan 9 kilo harddrugs en ongeveer 300 gram softdrugs aan. Op de salontafel lag een weegschaal en een bakje met gruis van hennep, in de la van de tafel lag 55 gram hasjiesj. In de vakantiewoning hing volgens de agenten een henneplucht.

Eerder veroordeeld in Duitsland

Met het drugsbezit draagt de man volgens de rechtbank bij aan het criminele drugscircuit. Daarbij was de man in 2021 en in 2022 al in Duitsland veroordeeld voor invoer en voor handel in drugs. Gelet op het delict krijgt de 29-jarige man een gevangenisstraf van 30 maanden voor het bezit van meer dan 9 kilo harddrugs.

Geldboete voor andere verdachte

In de vakantiewoning verbleef ook een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens de rechtbank is deze man schuldig aan het bezit van 55 gram hasjiesj. De hoeveelheid is meer dan de in Nederland toegestane gebruikershoeveelheid.
De rechtbank vindt niet bewezen dat deze man betrokken was bij de harddrugs die in de koffer zijn aangetroffen. Verder heeft de man geen strafblad. De rechtbank veroordeelt de man tot een geldboete van 200 euro.