Rijk van Nijmegen

Dronken bestuurder reed stelletje dood, heeft nu spijt

Rechercheurs doen onderzoek bij de achtergelaten bestelbus.
Rechercheurs doen onderzoek bij de achtergelaten bestelbus. © JBmedia / Persbureau Heitink
ROTTERDAM - De 37-jarige Nijmegenaar die ervan wordt verdacht eerder dit jaar een ouder koppel in Rotterdam te hebben doodgereden, heeft spijt betuigd. Volgens het OM reed hij voor het ongeluk meer dan 100 kilometer per uur, negeerde hij rood licht en had hij te veel alcohol gedronken.
De Nijmeegse Mark G. reed op 2 september van dit jaar een 79-jarige man en zijn 74-jarige partner dood op de Maasboulevard in Rotterdam. In de rechtbank richtte hij zich tijdens de eerste voorbereidende zitting rechtstreeks tot de nabestaanden. "Dit was nooit mijn bedoeling."
"We krijgen ze er niet mee terug", zei een van de nabestaanden na de excuses van G. De nabestaande zei ook dat hij en zijn familie een vreselijke kerst tegemoet gaan.

Weggevlucht

De verdachte zou het koppel met hoge snelheid hebben aangereden in zijn bestelbus. De twee slachtoffers overleden ter plekke aan hun verwondingen. Enkele meters verderop liet G. de bestelbus achter en ging ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie, volgens zijn advocaat 'in shocktoestand'.
Vlak voor het ongeluk zou de verdachte gevaarlijk rijgedrag hebben vertoond. Het OM stelt dat hij op sommige plekken 100 kilometer per uur reed, rood licht negeerde en alcohol op had.

Ook in Angeren doorgereden na ongeval

De rechter besloot dat G. langer vast blijft zitten. "Door op deze manier door de stad te rijden, heb je de kans dat je iemand dodelijk zou verwonden op de koop toegenomen", zei die.
Op 26 september 2022 zou de verdachte in het Gelderse Angeren ook zijn doorgereden na een ongeval.