Rivierengebied

Dode bij fatale woningbrand, traumahelikopter ingevlogen

De woning in kwestie.
De woning in kwestie. © Persbureau Heitink
BOVEN-LEEUWEN - Bij een brand in een woning is een persoon overleden. De grote brand ontstond in de nacht van zondag op maandag. Een traumahelikopter werd ingevlogen, maar alle hulp bleek te laat.
Zondagavond laat werden de hulpdiensten opgeroepen vanwege een brand in een bijgebouw aan de Veesteeg in Boven-Leeuwen, in de gemeente West Maas en Waal.
Bij een woningbrand in Boven-Leeuwen was er een dodelijk slachtoffer
Bij aankomst stegen dikke rookwolken uit de woning die tot ver boven de woning reikten. In de woning woedde de brand hevig. De brandweer is de woning binnengegaan, waar zij een persoon aantroffen. Dat meldt een 112-verslaggever ter plaatse.

Hulp kwam te laat

Het slachtoffer werd naar buiten gebracht door de brandweer en een traumahelikopter werd ingeroepen. Deze landde in een naastgelegen weiland, vlakbij de woning. Toch mocht hulp niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plekke. Meldt de 112-verslaggever.
De woning is volledig uitgebrand. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, melden zij op sociale media. Wel vermoedt de politie dat het onderzoek bij de woning pas bij daglicht kan worden uitgevoerd.
Lees hier al het actuele 112-nieuws van Gelderland: