liveblog | 18 december 2023

Auto tegen boom • spontaan in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 december 2023, 21:03 uur
21:03

Hard tegen boom

Op de Corleseweg in Winterswijk raakte een automobiliste maandagavond gewond door een botsing tegen een boom. De vrouw door onbekende oorzaak van de weg, schampte een boom en botste vervolgens tegen een andere boom.
De vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Deze auto botste op de Corleseweg tegen een boom.
Deze auto botste op de Corleseweg tegen een boom. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
20:25

Auto vliegt spontaan in brand tijdens rijden

Op de Apeldoornseweg in Arnhem is vanavond een auto spontaan uitgebrand. De bestuurder kwam van de snelweg en toen hij rook bemerkte en al snel stond de linker voorkant volledig in brand.
Ondanks het snelle optreden kon de auto niet meer gespaard blijven. De brandweer maakte gebruik van een speciaal systeem op een iPad waarin alle punten van de auto die van belang zijn bij een ongeval brand staan weergegeven.
Auto vliegt spontaan in brand
Auto vliegt spontaan in brand © Persbureau Heitink
18:58

Harde klap bij Otterlo

Bij een flinke botsing op de Harderwijkerweg in Otterlo raakte maandag aan het begin van de avond één persoon gewond. Het gaat om de bestuurder van een auto die naar verluidt probeerde te keren op de weg. Daarbij kwam het tot een botsing met een andere auto.
Door het ongeval was de weg van Otterlo naar Arnhem in beide richtingen enige tijd afgesloten voor verkeer.
In Otterlo raakte deze auto zwaar beschadigd.
In Otterlo raakte deze auto zwaar beschadigd. © Persbureau Heitink
17:07

Vuurwerkvondst in Elst

In een woning aan de Begijnenkamp in Elst heeft de politie maandagmiddag een vuurwerkvondst gedaan. De politie Lingewaard meldt op Instagram dat er illegaal vuurwerk is aangetroffen, evenals vuurwerk dat zelf in elkaar is geknutseld.
Meerdere hulpdiensten zijn al geruime tijd bij de woning aanwezig, evenals de Explosieven Opruimingsdienst.
Bij de woning zijn hulpdiensten al uren in de weer.
Bij de woning zijn hulpdiensten al uren in de weer. © Persbureau Heitink
16:55

Weer aanrijding op beruchte rotonde

Op de beruchte rotonde in Doetinchem waar in oktober een 14-jarig meisje om het leven kwam, heeft maandagmiddag weer een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist zag vermoedelijk een jonge fietsster over het hoofd, waarna ze in botsing kwamen.
15:20

Botsing tussen auto en vuilniswagen

Bij een aanrijding tussen een auto en een vuilniswagen in Buurmalsen is één persoon zwaargewond geraakt. Volgens een 112-verslaggever ter plaatse is de persoon afgevoerd naar het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde om 14.40 uur op de Rijksstraatweg met de Kruisweg in Buurmalsen. De oorzaak is nog onduidelijk. De berger heeft de voertuigen meegenomen.
De vuilniswagen belandde in het water.
De vuilniswagen belandde in het water. © Thomas van Dijk / persbureau Heitink