Rijk van Nijmegen

Start Serious Request op de Grote Markt in Nijmegen

Het is volle bak voor het Glazen Huis.
Het is volle bak voor het Glazen Huis. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Serious Request is vanavond begonnen op de Grote Markt in Nijmegen. Drie 3FM dj's sluiten zich een week lang op om non-stop radio te maken en zo geld in te zamelen voor Stichting ALS. De actie loopt tot en met 24 december.
De start van Serious Request begint traditiegetrouw met het opsluiten van de dj's in het glazen huis. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman rond net na 20.00 uur opgesloten. Van tevoren kregen de dj's nog een laatste avondmaal. Vanaf nu eten ze namelijk niets meer tot kerstavond, wanneer ze weer vrijgelaten zullen worden uit het Glazen Huis. Ook hun mobiele telefoons zijn een week lang niet toegestaan.

Deze artiesten treden op

Tijdens de week dat het Glazen Huis in Nijmegen staat zijn er volop activiteiten gepland en zijn er gratis optredens van meer dan dertig artiesten. Enkele bekende namen zijn Tom Odell, S10, Chef'Special en de Nijmeegse band De Staat.
De opening van Serious Request wordt vanavond afgetrapt met een muzikaal optreden van rapper Diggy Dex. Om 22.10 uur treden Sunnery James & Ryan Marciano op en om 22.40 uur staan Pete Philly en Perquisite op het podium.

Zo kun je doneren

Geld inzamelen voor het goede doel kan op verschillende manieren. Zo staat er voor het Glazen Huis een brievenbus waar je donaties in kunt doen, kun je een plaatje aanvragen of een bod doen op de verschillende items die geveild worden. Daarnaast zijn er ook diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen.

Magische ervaring

Radio-dj Rob Janssen van 3FM zat vorig jaar nog in het Glazen Huis. Dit jaar is hij ook van de partij op het evenement, maar dan wel op het plein. "Ik ben van 10.00 tot 20.00 uur op de Grote Markt aanwezig om updates te geven over de opbrengst en hoe het met de dj's gaat", vertelt hij. Ondanks dat hij zijn deelname aan het Glazen Huis een 'magische ervaring' noemt, is Janssen toch ook wel blij dat hij dit jaar gewoon buiten voor de televisie mag praten. "Het is wel heftig hoor, maar alles voor het goede doel."

Dit jaar staat de actie Serious Request in het teken van Stichting ALS. ALS is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. Het geld dat wordt opgehaald met de actie wordt gebruikt om onderzoek te doen naar de oorzaken en oplossingen van ALS.