liveblog | 17 december 2023

Auto vliegt rijdend in brand • gewonde bij incident

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 17 december 2023, 20:45 uur
20:45

Gewond bij geweldsincident

Bij een woning aan de Sikkeldreef in Doetinchem is zondagavond een gewond persoon aangetroffen. Er kwamen twee ambulances, meerdere politie-eenheden en een traumahelikopter ter plaatse.
Bij aankomst bleek dat er een geweldsincident had plaatsgevonden, zegt de officier van dienst van de politie. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, onder begeleiding van een trauma-arts.
Het gebied rond de woning is afgezet met linten. De recherche en forensisch experts doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Er zijn geen mensen aangehouden.
De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse.
De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
19:25

Auto vliegt in brand

Een auto is zondagavond in brand gevlogen toen het op de A15 reed. Om 18.25 uur werd er een autobrand gemeld in de richting van Nijmegen, tussen de afslag Tiel-West en Tiel. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen hoog uit het voertuig en dat ging gepaard met veel rook en knallen.
De bestuurder gaf aan dat er tijdens het rijden rook in het voertuig kwam. Hij zette zijn raam open en vervolgens ontstonden er vlammen. Hij kon net op tijd het voertuig op de vluchtstrook zetten en zijn auto uitkomen. De A15 is enige tijd volledig afgesloten geweest in verband met de bluswerkzaamheden.
Auto vliegt in brand
18:40

Automobilist richt ravage aan

Een automobilist heeft zondagavond een ravage aangericht op de Kneuterstraat, dichtbij recreatieplas Bussloo in Wilp. Rond 18.40 uur raakte een man met zijn auto van de weg, reed tegen meerdere bomen en sloeg uiteindelijk over de op met zijn voertuig.
Omwonenden hoorden een klap, vertellen ze tegen een correspondent. Ze zijn poolshoogte komen nemen en troffen een gewonde bestuurder aan. Zij hebben de hulpdiensten ingeschakeld. Uiteindelijk bleek dat de man een ongeldig rijbewijs bij zich had. Deze was ongeldig verklaard na meerdere verkeersovertredingen. Daarnaast leek hij onder invloed, maar hij weigerde medewerking aan een alcoholtest of bloedproef. Hij is met met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De officier van justitie gaat zich buigen over de straf.
De auto van de man zat na het ongeluk vast onder een omver gereden boom. De brandweer komt ter plaatse om het voertuig los te zagen. Een berger neemt het voertuig mee.
Auto vliegt rijdend in brand • gewonde bij incident
Auto vliegt rijdend in brand • gewonde bij incident
18:30

Onbekende stof gevonden

Zondagmiddag om 16.50 uur werd de brandweer opgeroepen, omdat er aan de Kanaalweg in Maurik een onbekende stof was aangetroffen. Er bleek een spoor van enkele meters te liggen met een witte substantie langs de kant van de weg.
Ook kwam er een onaangename geur vanaf. De brandweer heeft metingen verricht en ook de omgevingsdienst in kennis gesteld. In een naastgelegen bosperceel en een sloot is door de brandweer gezocht naar eventuele vaten, maar werd niets aangetroffen. Wat de stof was, is niet duidelijk.
De brandweer onderzoekt de witte stof.
De brandweer onderzoekt de witte stof. © Persbureau Heitink
15:46

Vreemd ongeval

Op de Aardhuisweg botste zaterdagavond een auto tegen een boom. Dit gebeurde na een achtervolging van een politieagent. Deze gaf de auto een stopteken die de bestuurder negeerde. In de zwaar beschadigde auto troffen de hulpdiensten jerrycans aan met onbekende inhoud.
Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden op verdenking van brandstof diefstal. Ook de kentekenplaten van de auto waren gestolen. De recherche doet onderzoek naar de zaken.
Deze auto zat boordevol jerrycans.
Deze auto zat boordevol jerrycans. © Luciano de Graaf
14:50

Zwaar vuurwerk gevonden bij minderjarige

De politie Rivierenland Oost heeft vrijdag 43 kilo zwaar vuurwerk gevonden in een woning op het Gelders Eiland. De verdachte is een minderjarige. "Dat maakt de situatie nog zorgelijker", meldt de politie op Instagram. De explosieve lading is in beslag genomen en afgevoerd.