Stedendriehoek

Visueel beperkten kunnen sportief los gaan in Apeldoorn

De feestelijke opening van het het multitalentcentrum in Apeldoorn
De feestelijke opening van het het multitalentcentrum in Apeldoorn
APELDOORN - Slechtzienden en blinden kunnen sinds zaterdag sporten in het 'Multi Talent Centrum' voor sporters in Apeldoorn, het eerste in Nederland. Daar kunnen sporttalenten zich verder ontwikkelen of gewoon kennis maken met een sport die zij nog niet eerder deden.
Een enorme klimwand, een judoka, een voetbalveld, turnen, punchbags: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan allemaal in het Apeldoornse centrum. Op de openingsdag geeft voormalig Olympiër Danielle Gommers-Vriezema judoles aan kinderen die slechtziend zijn. "Judo is heel geschikt voor slechtzienden", legt Danielle uit. "Als trainer moet je wel duidelijk vertellen wat je doet en ze fysiek meenemen naar links of naar rechts."

Extra training

Slechtzienden krijgen hier dus deskundige begeleiding bij het sporten. "Soms weet je als visueel beperkte niet dat je een talent voor een bepaalde sport hebt", zegt Jurjen Engelsman van het Multitalent Centrum, "dan kun je hier prima terecht. En wanneer je al sport, dan kun je voor extra training hier ook uitstekend terecht."
nieuw trainingscentrum voor visueel beperkte sporters