liveblog | 16 december 2023

Macht over stuur kwijt • winkel dicht om vuurwerk

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 december 2023, 21:48 uur
21:48

Bestelbussen in brand

Twee bestelbussen vlogen zaterdagavond in brand op de Doorwerthlaan in Arnhem. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleken de twee voertuigen aan de voorzijde volledig in de hens te staan. Bij de brand kwam veel rook vrij.
Brandstichting wordt niet uitgesloten, zegt een fotocorrespondent. De voertuigen zullen worden geborgen door een bergingsbedrijf.
De twee bestelbussen stonden aan de voorzijde in brand.
De twee bestelbussen stonden aan de voorzijde in brand. © Persbureau Heitink
21:40

Macht over het stuur kwijt

Een automobilist verloor zaterdagavond de macht over het stuur met nogal heftige gevolgen. De auto kwam op de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn rechts naast de weg terecht en reed daar over tientallen meters een hek de vernieling in.
Vermoedelijk gaf de bestuurder te veel gas. De auto liep zeer zware schade op. De weg was enige tijd afgesloten.
De zwaar beschadigde auto in Apeldoorn.
De zwaar beschadigde auto in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
19:38

Winkel dicht om vuurwerk

Een supermarkt aan de Middelgraaflaan in Arnhem-Zuid is zaterdag aan het eind van de middag ontruimd vanwege kindervuurwerk dat afgestoken is. Dat melden de hulpdiensten.
Even voor 17.30 uur kwam de melding binnen. Er hing na het afgaan van het vuurwerk veel rook in de supermarkt. De brandweer was aanwezig om het pand te ventileren.
De politie onderzoekt wie het vuurwerk afstak.
Deze winkel ging dicht om afgestoken vuurwerk.
Deze winkel ging dicht om afgestoken vuurwerk. © Persbureau Heitink
15:29

Vreemd ongeval

Een vreemd ongeval zaterdag in Uddel. Op de Aardhuisweg botste een auto tegen een boom. In de zwaar beschadigde auto troffen de hulpdiensten jerrycans aan met onbekende inhoud.
De politie wil niet zeggen of er iemand is aangehouden. De boel is afgezet voor onderzoek. Mogelijk zit er brandstof in de jerrycans, meldt een fotocorrespondent.
Deze auto zat boordevol jerrycans met onbekende inhoud..
Deze auto zat boordevol jerrycans met onbekende inhoud.. © Luciano de Graaf
12:30

Politie zoekt slachtoffer mishandeling Kortestraat Kleine Oord Arnhem

Zaterdagochtend vroeg heeft er rond 04.15 uur in Arnhem een mishandeling plaatsgevonden in de omgeving van de Kortestraat en Kleine Oord in het centrum. Dat meldt de politie. Een getuige heeft hier gezien dat er een man mishandeld werd door twee mannen. Die mannen zijn bij de politie bekend, aldus de politie zelf. Toen agenten aankwamen was het slachtoffer al vertrokken. De politie is op zoek naar het slachtoffer en getuigen.
11:15

Voedselbank waarschuwt voor nepcollectanten

De voedselbank voor Arnhem en omstreken waarschuwt voor nepcollectanten die zich voordoen als collectanten voor de voedselbanken. In Velp is vrijdag 15 december, gister, volgens Voedselbanken.NL met een valse QR-code zogenaamd voor de voedselbank gecollecteerd. "Maar wij collecteren nooit voor geld", zegt de voedselbank. De organisatie roept mensen die zulke nep-ollectanten zien, om de politie te waarschuwen. Wie de voedselbank wil steunen kan beter naar de site van Voedselbanken.nl gaan.