Rijk van Nijmegen / Achterhoek

Een hele portemonnee als gift voor Serieus Request... oeps!

Het interieur van het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen.
Het interieur van het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. © ANP
NIJMEGEN - Een week lang sluiten 3FM dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman zich op in het Glazen Huis, dat dit jaar in Nijmegen staat. Vrijdagmiddag gaf dj Sophie Hijlkema een rondleiding door het Glazen Huis. En dat liep bijna uit op een eerste donatie van formaat...
“Even kijken of íe het doet”, zegt Sophie al rammelend aan de brievenbus waarin mensen vanaf zondagavond hun geld kunnen doneren voor onderzoek dat ALS de wereld uit moet helpen. “Het geluid van die muntjes kan ik nu niet imiteren want ik heb ff geen euro op zak. Heeft iemand een euro jongens?”, vraagt Sophie aan de verzamelde pers. Als camera-journalist van Omroep Gelderland geef ik mijn hele portemonnee af, omdat ik maar één hand kan vrijmaken.

Met de actie Serious Request zamelt 3FM geld in voor Stichting ALS. Aanstaande zondagavond gaat de deur op slot en wordt 24 uur lang per dag radio gemaakt.

In dezelfde week zamelt Omroep Gelderland statiegeld in voor Stichting Opkikker. Die organisatie is er om lichtpuntjes te geven aan gezinnen waarvan één of meerdere kinderen ziek zijn. Lees hier meer over die actie.

Portemonnee in de bus

Sophie haalt er een muntje uit en gooit hem in de brievenbus. Als zij mijn portemonnee wil teruggeven, glipt die uit haar handen. De hele portemonnee valt in de brievenbus. Gelach alom. “Gedoneerd!”, roept Sophie. “Ik zou niet weten hoe ik ‘m eruit moet krijgen jongens… Ik vrees dat je ‘m kwijt bent.”
'Hoe leg ik dat thuis nou uit?', wil ik nog weten. Sophie lachend: “Dat je je enorm hebt ingezet voor het goede doel. Ik denk dat dat het moet zijn.”
Uiteindelijk is de portemonnee toch nog uit de brievenbus gekomen. En is de eerste donatie daarna toch nog een feit geworden.
Kijk hier naar de rondleiding door het Glazen Huis
'Even kijken of ie het doet...'