Gelderland

Saar (10) gunt andere zieke kinderen ook een vrolijke dag

Saar maakt haar pizza
Saar maakt haar pizza © eigen foto
Op haar Opkikkerdag heeft Saar Peperkamp (10) uit Winssen genoten van pizza's bakken, is ze bij prinsessen geweest, was er een heerlijk buffet en heeft ze zelfs in een helikopter gevlogen. Ze heeft enorm genoten op haar speciale Opkikkerdag die ze kreeg omdat ze ziek is en haar en haar gezin een fijne dag uit werd gegund. ''Het was een topdag, een om nooit te vergeten, vertelt Saar stralend vrijdag in De Week van Gelderland.
Saar is te gast samen met presentator Jochem van Gelder omdat deze maand bij Omroep Gelderland helemaal in het teken staat van Stichting Opkikker. Het streven is om zoveel mogelijk statiegeldflesjes en -blikjes in te zamelen voor dit goede doel. Presentator Jochem van Gelder zet zich komende maand in voor de actie. "Dit voelt niet als werken. Het is altijd een feest om met kinderen te werken".
Stichting Opkikker vervult wensen van zieke kinderen en hun familie en dat doen ze tijdens speciale Opkikkerdagen. De nu 10-jarige Saar is veel te vroeg geboren en daarbij heeft zij een hersenbeschadiging opgelopen. Onlangs mocht zij ook een dag mee.

Statiegeldflessen

Op 90 plekken in Gelderland kunnen mensen de komende maand hun statiegeldflessen kwijt, vertelt Van Gelder. "Je mag geld geven, maar je kunt je lege flessen dus ook inleveren. Je kunt verzoekplaatjes aanleveren op Radio Gelderland, natuurlijk wel tegen een kleine donatie. Kortom, we proberen op zoveel mogelijk manieren geld in te zamelen voor de stichting en het goede doel."
Van Gelder zet zich deze maand dus ook extra in voor het goede doel. "De hele actie is een hartstikke mooi initiatief. Het zijn gezinnen die uit het lood geslagen zijn door een ziek kind of meerdere zieke kinderen."

Stichting Opkikker geeft lichtpuntjes aan een gezin waarvan één of meerdere kinderen ziek zijn. Met speciale Opkikkerdagen wordt een gezin een hele dag in de watten gelegd. De stichting ontzorgt hen met een activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden. Een groots feest, helikoptervluchten, meerijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses rondgereden worden in een koets: niets is te gek!

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december is het bij Omroep Gelderland: de grote statiegeldactie voor Stichting Opkikker. Op www.gld.nl/statiegeldactie staat wat er allemaal al in gang is gezet. Er zijn 90 inzamelpunten in onze provincie waar mensen naartoe kunnen. En mensen kunnen ook naar ons toe komen om statiegeldflessen in te leveren. Verder zijn er heel veel acties in gang gezet door scholen, verenigingen en bedrijven.

Kerstbomenactie

Onderdeel van de eindejaar actie is ook dat er kerstbomen weggeven worden aan mensen die iets voor een andere betekenen. "Wat nu zo mooi is, is dat het idee komt van de kinderen zelf. Zij hebben gekozen wie zij een kerstboom willen geven", vertelt de presentator. Saar en Jochem zijn samen ook op pad geweest om een kerstboom te versieren en uit te delen. "We hebben een boom versierd voor Danielle. Zij gaat met mij mee naar zwemles en de komt maandag en dinsdag een half dagje bij ons. Het was heel leuk met Jochem."
Net als heel veel andere Gelderlanders zet ook Saar zich in voor het goede doel. "Ik heb chocoladeletters verkocht en nu doe ik ook statiegeld flessen verzamelen voor de stichting, zodat andere kinderen ook zo'n leuk dagje kunnen krijgen."