Achterhoek

Burgemeester vertrekt na zeven jaar, maar blijft in de buurt

Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek.
Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. © Omroep Gelderland
SILVOLDE - Otwin van Dijk vertrekt na zeven jaar als burgemeester van Oude IJsselstreek. De 48-jarige Van Dijk wordt volgend jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Van Dijk trad in 2016 aan in Oude IJsselstreek, als opvolger van Steven de Vreeze. Hij zegt dat hij zijn werk als burgemeester de voorbije jaren met veel plezier en energie uitoefende. "Het vertrek geeft me oprecht een dubbel gevoel. Ik heb ontzettend veel zin om als ziekenhuisbestuurder aan de slag te gaan. Veel mensen weten dat ik erg begaan ben met de gezondheidszorg. Tegelijkertijd realiseer ik me goed dat ik een hele mooie functie opgeef."

'Ongelooflijk trots'

"Ik ben ongelofelijk trots op onze gemeente. Er is veel bereikt de afgelopen jaren. Het is een voorrecht om als burgervader met veel inwoners lief en leed te hebben mogen delen", zo geeft Van Dijk aan.
Namens het gemeentebestuur zegt wethouder Ben Hiddinga dat Oude IJsselstreek zijn burgemeester zal missen. "Wij vinden het als college buitengewoon jammer dat Otwin vertrekt. Hij heeft als burgemeester, samen met de raad, de ambtelijke organisatie en ons college veel voor elkaar gekregen in Oude IJsselstreek", aldus Hiddinga, die Van Dijk prijst om diens inzet, bevlogenheid en positiviteit.

1 maart aan de slag

Per 1 maart aanstaande wordt Van Dijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis, dat hemelsbreed maar zo'n 20 kilometer van zijn huidige werkplek af ligt. Doetinchem is geen onbekend terrein voor Van Dijk: eerder was hij er zeven jaar wethouder.