liveblog | 15 december 2023

Auto vast op spoor • scooter en brommer botsen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 15 december 2023, 21:31 uur
21:31

Auto vast op spoor

Een automobilist is vrijdagavond op het spoor beland bij de overgang van de Oranjeweg in Rheden. Dat gebeurde rond 21.00 uur.
Volgens de politie was de bestuurder niet lekker geworden. Het gevolg was dat de auto het spoor opdraaide en vast kwam te zitten. Het treinverkeer kwam vervolgens stil te liggen.
Een bergingsbedrijf zal de auto afslepen, waarna het treinverkeer weer volledig kan rijden. Dat is naar verwachting rond 22.45 uur.
Deze auto kwam bij Rheden op het spoor terecht.
Deze auto kwam bij Rheden op het spoor terecht. © Persbureau Heitink
18:23

Scooter en brommer botsen

Een scooter en een brommer botsten vrijdagmiddag hard op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek. Beide bestuurders raakten daardoor gewond.
Het ging mis rond 17.15 uur. Omstanders en getuigen verleenden na de aanrijding eerste hulp. Een bestuurder is met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht. De ander ging naar het ziekenhuis in Ede. Agenten namen beide voertuigen in beslag voor onderzoek.
In Kootwijkerbroek botsten en scooter en brommer op elkaar.
In Kootwijkerbroek botsten en scooter en brommer op elkaar. © Persbureau Heitink
17:35

Wie is deze meneer?

De politie in Zutphen verdenkt een man van winkeldiefstal. Daarom hebben ze een foto van hem verspreid.
17:20

Fietser gewond in Barneveld

Vrijdagmiddag raakte een man op de fiets gewond bij een botsing met een bestelbus. Dat gebeurde in Barneveld op de Nijverheidsweg. Die loopt door bedrijventerrein Harselaar.
Hoe het precies kon gebeuren, is niet duidelijk.
De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink
16:45

Politie wil getuigen spreken

Bij een aanrijding tussen een fietsster en een persoon op een scooter is de vrouw op de fiets zwaar gewond geraakt. Omstanders hielpen het slachtoffer niet en ook de scooterrijder ging er vandoor. De politie zoekt getuigen van dit voorval.
Het gebeurde donderdag 7 december rond 8.45 uur in Nijmegen. De scooterrijder botste op de fietsster op de kruising van de Grootstalselaan met de Hatertseweg
16:40

Politie zoekt e-bikedief

De politie in Zutphen is op zoek naar een vrouw die ze verdenken van diefstal. De vrouw zou een e-bike gestolen hebben. De politie heeft daarom een foto van haar verspreidt.