Arnhem en omstreken

Ouders sturen politie anonieme brief: 'Onze kinderen pleegden overval'

Agenten ontvingen een anonieme brief met een bijzondere boodschap
Agenten ontvingen een anonieme brief met een bijzondere boodschap © Pexels
ARNHEM - De politie in Arnhem heeft onlangs niet-alledaagse post ontvangen. Agenten kregen een anonieme brief van ouders die schreven dat hun kinderen betrokken waren bij een gewapende woningoverval afgelopen zomer.
Bij de overval op 10 juni aan de Dordrechtweg in Arnhem, werd een 59-jarige man in zijn eigen woning door drie gemaskerde jongens met een mes bedreigd.

'Een goed gesprek'

In de brief staat dat de ouders "een goed gesprek" met hun zoons hebben gevoerd. Via de brief werd ook verzocht om excuses over te brengen aan het slachtoffer.
De politie is blij met de brief, maar daarmee is de kous niet af. "Natuurlijk willen we excuses overbrengen, maar daarmee houdt ons onderzoek niet op. Het slachtoffer kreeg de schrik van zijn leven", aldus de politie.
De politie heeft een boodschap voor de ouders vanwege de heftigheid van de overval. "Dat is een ernstig feit en daarom nemen we de zaak hoog op. We roepen jullie op om je te melden bij ons. Jullie zoons hebben een ernstig strafbaar feit gepleegd en zullen daar verantwoording voor moeten afleggen."

Tweedehands kleding gejat

Mogelijk hebben de ouders hun kinderen herkend nadat beelden van de drie jonge overvallers eind oktober werden gedeeld in opsporingsprogramma Plaats Delict. De jongens hadden tweedehands kleding gestolen tijdens de overval die bedoeld was voor verkoop op een markt de volgende dag.
Beelden van de jonge overvallers werden in oktober gedeeld
Beelden van de jonge overvallers werden in oktober gedeeld © Plaats Delict/politie
Tijdens hun vlucht hebben de overvallers de buit gedumpt. Ook gooiden ze zwarte handschoenen weg en het mes dat ze hebben gebruikt. Dat mes is onderzocht op dna-sporen maar dat leverde niets op.