liveblog | 14 december 2023

Brand bij restaurant • aanhoudingen voor steekpartij

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 december 2023, 21:00 uur
21:00

Brand bij restaurant

Bij een Italiaans restaurant aan de Stationsweg in Culemborg is donderdagavond brand ontstaan in de schoorsteenpijp. Rond 19.30 uur werd de brandweer gealarmeerd. De aanwezige gasten stonden inmiddels al buiten het restaurant, waarvan sommige personen zelfs het bord mee naar buiten hadden genomen. De brandweer heeft de pijp geveegd en daarna kon het restaurant weer open.
Dankzij de brandweer konden de gasten weer aan tafel in het Culemborgse restaurant.
Dankzij de brandweer konden de gasten weer aan tafel in het Culemborgse restaurant. © Persbureau Heitink
12:32

Twee personen aangehouden voor vechtpartij Nijmegen

De politie heeft twee personen aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale vechtpartij in Nijmegen aan de Couwenbergstraat op 10 december. Het gaat om een 21-jarige vrouw en een 18-jarige man uit Nijmegen. De twee meldden zichzelf bij de politie.
De politie is nog op zoek naar een derde persoon en roept daarom op tips te blijven delen.
10:30

Stadhuis Arnhem ontruimd

Het stadhuis in Arnhem is donderdagochtend ontruimd. Rond 7.00 uur werd daar een verdacht pakketje gevonden bij de hoofdingang en bleek er een ruit vernield te zijn met een steen.
Al snel bleek de inhoud van het pakketje ongevaarlijk en om 8.00 uur werd het stadhuis weer vrijgegeven. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het allemaal wel meeviel. Ook is er volgens de woordvoerder niet anders gehandeld in verband met de recent verhoogde terreurdreiging: "We zijn altijd al heel oplettend en dit is altijd al het protocol geweest."
Stadhuis Arnhem
Stadhuis Arnhem © ANP
10:00

Fietser (16) overleden na botsing

Op de Otterloseweg, de N304, is donderdagochtend ter hoogte van Ugchelen een fietser in botsing gekomen met een vrachtwagen. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Apeldoorn. De fietser kwam hard ten val en overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie. De grote rode vrachtwagen kwam na de botsing zo'n 50 meter verderop tot stilstand.
Hoe het heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De vrachtwagenchauffeur, een 30-jarige man uit Veenendaal, is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Rondom de plek van het ongeval heeft de brandweer schermen geplaatst om het incident af te schermen.
De Otterloseweg is vanaf Hoenderloo in de richting van Apeldoorn volledig afgesloten. Dit gaat nog zeker tot het begin van de middag duren in verband met sporenonderzoek van de verkeersongevallendienst.
Hulpdiensten hebben schermen geplaats.
Hulpdiensten hebben schermen geplaats. © Luciano de Graaff
08:24

Shovel schept fietser

Een fietser is donderdagochtend vanachter geschept door een graafmachine en daarna ten val gekomen. De fietser raakte gewond en de ambulance kwam ter plaatse. Het incident gebeurde op de Harselaarseweg in Barneveld. De ernst van het letsel is nog onduidelijk.
De fietser en de shovel.
De fietser en de shovel. © Persbureau Heitink
06:47

Twee branden in Apeldoorn

Een autobrand in het holst van de nacht, gevolgd door een bedrijfspand in vlammen nog geen 5 kilometer verderop. Lees hier het hele verhaal: