liveblog | 13 december 2023

Brand op zolder • auto over de kop

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 december 2023, 21:58 uur
woensdag 13 december 2023
21:58

Brand op zolder

In een woning aan de Frans Halslaan in Arnhem heeft woensdagavond een zolderbrand gewoed. De brandweer kwam rond 21.15 uur naar de woning en zag toen dat er al veel rook uit het dak kwam. De brand is daarna geblust en de omgeving werd afgezet vanwege de rook die vrijkwam. De schade aan de woning op de bovenverdieping is groot, zegt een 112-verslaggever die naar de brand is gegaan. Hoe het vuur kon ontstaan, is nog niet duidelijk.
De brand woedde op zolder in een woning aan de Frans Halslaan.
De brand woedde op zolder in een woning aan de Frans Halslaan. © Persbureau Heitink
21:34

Auto ramt woning in Geldermalsen

Een auto heeft woensdagavond aan de Lingedijk in Geldermalsen een woning geramd. Door de harde botsing ontstond een groot gat in de gevel.
De brandweer werd rond 20.15 uur opgeroepen voor het incident. Een auto bleek achteruit tegen een bijgebouw van de dijkwoning te zijn gereden. Voor zover bekend raakte daarbij niemand gewond.
Of de auto werd bestuurd of zelf is gaan rollen, is niet duidelijk. De schade aan het pand is groot. Volgens een 112-verslaggever ter plaatse werd een keukenblok door de klap enkele meters verplaatst.
Door de klap ontstond een gat in de gevel.
Door de klap ontstond een gat in de gevel. © Persbureau Heitink
21:17

Auto slaat over de kop in Ede

Aan de Zonneoordlaan in Ede is woensdagavond een automobilist over de kop geslagen en in een nabijgelegen weiland terechtgekomen. De bestuurder reed bij het ongeluk een hek uit de grond, dat de voorruit van de auto doorboorde.
De bestuurder is geboeid afgevoerd naar het ziekenhuis.
19:17

15-jarige aangehouden voor illegaal vuurwerk

Politieagenten hebben in Buren bij een 15-jarige jongen thuis tientallen kilo's illegaal vuurwerk weggehaald. De politie kwam de jongen op het spoor na een melding over vuurwerkhandel en ontdekte dat de jongen inderdaad in het bezit was van een forse hoeveelheid illegaal vuurwerk.
17:40

Grote brand bij bedrijf in Apeldoorn

Bij een bedrijf aan de Wilmersdorf in Apeldoorn heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed. Daarbij kwam veel rook vrij. Ook waren er metershoge vlammen te zien.
Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vuur ontstaan in een opslag voor gas en waterstof. De brand beperkte zich echter tot een ruimte waar niets lag opgeslagen. Uit voorzorg werden omstanders op afstand gehouden.
De brandweer heeft de vlammen geblust. Daarbij werd een hoogwerker ingezet. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.
De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse
De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse © Luciano de Graaf
14:41

Meer dan 20 tips over steekpartij

De politie heeft na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht zo'n twintig tips binnengekregen over een steekpartij in Nijmegen. Een 38-jarige man kwam hierbij om het leven. In het programma werden gisteravond beelden openbaar gemaakt van de drie betrokken personen. Er worden volgens de politie namen genoemd en filmpjes gedeeld. De politie krijgt nog steeds informatie binnen waardoor het aantal tips waarschijnlijk nog oploopt.