Noord-Veluwe

Geboorte van baby Benjamin heeft politieke gevolgen

De burgemeester bezoekt Benjamin en zijn ouders.
De burgemeester bezoekt Benjamin en zijn ouders. © Gemeente Putten
PUTTEN - Benjamin is geboren in de gemeente Putten, en naast veel vreugde voor de familie en vrienden van ouders Johan en Annelon Mulder, heeft dat ook politieke gevolgen. Benjamin is namelijk de 25.000e inwoner van de gemeente, wat betekent dat er twee extra raadsleden moeten komen.
Om die speciale gelegenheid te vieren ging burgemeester Lambooij op bezoek bij Johan en Annelon Mulder. Voor de kleine spruit nam hij een kledingsetje met de tekst ‘Hoera, ik ben de 25.000ste inwoner van Putten’ mee, en een houten stoeltje met zijn naam erop. De trotse ouders kregen een bos bloemen.

Twee extra volksvertegenwoordigers

Dat Putten de grens van 25.000 inwoners is gepasseerd, heeft dus gevolgen voor de samenstelling van de gemeenteraad. “We zijn nu officieel een 25.000+-gemeente”, zegt burgemeester Lambooij. “Als dit op 1 januari 2025 nog zo is, wordt de raad bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid met twee extra volksvertegenwoordigers. We gaan dan van 19 naar 21 raadsleden.”

Ouders zijn trots

“Prachtig dat onze zoon in Putten is geboren”, vertelt vader Johan. “Ik ben in Putten geboren en getogen, een echte Putter dus. Ik heb hier alles: familie, vrienden, sport. En ik werk bij een mooi bedrijf in Putten." Moeder Annelon: “Ik ben voor de liefde naar Putten gekomen en heb daar geen moment spijt van gehad. Een mooie plek om Benjamin groot te brengen.”