Rijk van Nijmegen

Politie zet beelden online van verdachten dodelijke steekpartij

De verdachten zijn aangehouden.
De verdachten zijn aangehouden. © Opsporing verzocht
NIJMEGEN - De politie is nog steeds op zoek naar de twee mannen en een vrouw die betrokken waren bij een dodelijke steekpartij afgelopen zondag in Nijmegen. In het programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond de beelden openbaar gemaakt van de drie betrokken personen.
De politie zegt dat één van de drie vermoedelijk de fatale steek of steken heeft toegebracht aan het 38-jarige slachtoffer Mirojuni Andres Cicilia.

Vechtpartij

Getuigen meldden dat er aan het begin van de avond een vechtpartij gaande was in de Nijmeegse wijk Hatert. Drie mannen liepen over de Couwenbergstraat en kwamen daar in conflict met een man en vrouw. Bij het tweetal voegde zich later een derde persoon.
Nadat er een vechtpartij ontstond waarbij klappen werden uitgedeeld, mondde dit uit in een steekpartij waarbij Cicilia gestoken werd. Het trio vluchtte na de steekpartij in een kleine donkere auto - vermoedelijk in een Volkswagen - in de richting van de Blankenborgstraat.
Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.

Signalement

De politie is dus nog steeds op zoek naar de drie personen die na de vechtpartij op de vlucht sloegen. Eén man had een donkere huidskleur en fors postuur, en droeg een jas, donkere trui en lichtblauwe spijkerbroek. Hij sprak mogelijk Papiaments.
De andere man had een sportief postuur en droeg een blauwe korte broek en een wit shirt. De vrouw heeft een slank postuur en droeg een jas met een capuchon en bontkraag.

Video's op social media

De politie weet dat er filmpjes van de vechtpartij circuleren, onder meer op social media, en wil die bekijken. "Beschikt u over zo’n filmpje of weet u waar ze te vinden zijn, meld dat dan alstublieft. Ook dashcam- of andere beelden uit de omgeving zijn nog erg welkom."