Achterhoek

Omstreden outdoorcentrum wil vakantiepark in Wehl

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Christoph Schütz via Pixabay
WEHL - Het omstreden outdoorcentrum Teamgamez in Wehl wil een vakantiepark realiseren met maximaal vijftig vakantiewoningen. Als het vakantiepark er komt moeten de huidige activiteiten zoals paintball, airsoft en het crossen op elektrische motoren worden stopgezet. Omwonenden klagen al langere tijd over geluids-, verkeersoverlast en rondvliegende paintball en airsoftballetjes.
In 2020 werd een nieuwe invulling gevonden voor camping ’t Stille Wald, vlak naast de snelweg A18. Het outdoorcentrum kon zich op deze plek vestigen, omdat het bestemmingplan uit 2002 dagrecreatie toestaat. Sindsdien ervaren buurtbewoners overlast.
Twee buurtbewoners die verfkogeltjes in hun tuin en op hun auto vonden zijn inmiddels verhuist. “Een vakantiepark sluit beter aan bij de locatie dan een outdoorcentrum”, aldus de gemeente Doetinchem in een brief aan de gemeenteraad.

Activiteiten stoppen

Op het nieuwe vakantiepark is ruimte voor vijftig recreatiewoningen. Deze worden, volgens het plan dat deze week ter inzage komt te liggen bij de gemeente, gerealiseerd in een natuurlijke, landschappelijke ingepaste omgeving. De huisjes worden verkocht als recreatiewoning. Permanente bewoning is daarbij uitgesloten.
Als het vakantiepark er daadwerkelijk komt moeten de huidige activiteiten worden gestaakt. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om eventuele zienswijzen in te dienen op het plan.