liveblog | 12 december 2023

Aanhouding na achtervolging • Auto botst op shovel

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 december 2023, 22:00 uur
22:00

Auto botst op shovel

Op de Rijksweg in Voorthuizen zijn dinsdagavond een auto en een shovel in botsing gekomen. Rond 20.00 uur reden twee jongens in een auto achterop een kleine shovel, de auto botste vervolgens frontaal op een boom.
Volgens agenten raakten beide jongens niet ernstig gewond. De Rijksweg in Voorthuizen is door het ongeval volledig afgesloten.
Auto botst op shovel
Auto botst op shovel © Persbureau Heitink
17:15

Ongeval met fatbike

In Ede zijn dinsdagmiddag twee mensen gewond geraakt na een botsing tussen een fatbike en een auto, zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Dat gebeurde op de t-splitsing van de Emmalaan en de Julianalaan.
Volgens de correspondent zaten de twee personen die gewond zijn geraak,t samen op de fatbike. Een fatbike is een type elektrische fiets met brede banden en een stevig frame.
Het ongeval in Ede.
Het ongeval in Ede. © Persbureau Heitink
17:10

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijke ongeval dat vrijdagavond 24 november op de Rivierweg bij Lathum plaatsvond. Hierbij kwam een vrouw van 79 om het leven.
Bij het ongeluk waren twee voertuigen betrokken. Het gebeurde rond 20.00 uur. Wie iets opvallends gezien heeft op die plek rond dat tijdstip, mag zich melden bij de politie.
16:48

Harry en zijn echtgenote zijn overvallen

Bont en blauw van de afranseling en nog barstend van de adrenaline. Harry Steenbergen uit Epe doet dinsdag zijn verhaal nadat hij en zijn vrouw in de nacht ervoor door vier mannen werden overvallen. "Ze schreeuwden: waar is de kluis, waar is het geld? Maar ik heb niks in huis."
16:47

Man (26) pleegt ontucht met demente vrouw (83)

Een 26-jarige man uit Arnhem moet 180 uur taakstraf uitvoeren en krijgt een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, omdat hij ontucht pleegde met een zwaar demente vrouw. Ze was cliënt van de man in een verpleeghuis in Elst.
15:05

Miljoen euro cash gevonden in drugsonderzoek

In een internationaal drugsonderzoek zijn dinsdag meerdere verdachten opgepakt en is meer dan 1 miljoen euro in cash gevonden, meldt de landelijke eenheid. In de vroege ochtend viel de politie binnen bij vijf panden in Westervoort, Zaltbommel, IJmuiden, Den Haag en Amsterdam.
Bij die invallen werden twee verdachten gearresteerd, een 39-jarige man uit Westervoort en een 49-jarige man uit Den Haag. Ook in het Spaanse Barcelona en het Colombiaanse Cali zijn huiszoekingen gedaan. De Spaanse autoriteiten pakten een 43-jarige man op.
Het onderzoek startte toen uit onderschepte berichten van versleutelde berichtendienst Sky ECC het beeld naar voren kwam dat de verdachten verdovende middelen importeerden. Bij de huiszoekingen zijn, naast de grote hoeveelheid contante geldbedragen, ook horloges en drugs in beslag genomen.