Rivierengebied

Stilgelegde bakkerijketen weer open na ernstige hygiëneproblemen

De bakkerij in Tiel.
De bakkerij in Tiel. © Omroep Gelderland
GAMEREN - Alle vijftien winkels van Bakker van Keulen in het Gelderse rivierengebied en in Noord-Brabant zijn weer open. De bakkerijketen werd vorige week stilgelegd na een inval door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die constateerde dat het bedrijf zich niet hield aan hygiëneregels.
Eigenaar Gerhard van Keulen meldt op de website van de bakkerijketen dat zijn bedrijf weer op volle toeren draait. Volgens hem had de NVWA 'een mogelijk bron van besmetting' in het aanvoermagazijn van de bakkerij in Gameren geconstateerd.
"Het adequate handelen van het team in samenwerking met de NVWA heeft ervoor gezorgd dat we per 11 december weer volledig operationeel zijn", aldus Van Keulen.

Acuut gevaar

De NVWA zei vrijdag dat sommige overtredingen zo ernstig waren 'dat er een acuut gevaar was voor de volksgezondheid'. Vanwege de privacy meldde de toezichthouder niet wat er precies mis was en om welke bakkerijketen het ging. Wel gaf de NVWA aan dat de hoofdbakkerij was gesloten en als gevolg daarvan er geen brood meer lag in alle filialen van het bedrijf.
Omroep Brabant meldde dat het om Bakkerij Van Keulen ging. Nadat eigenaar Van Keulen werd geconfronteerd met het nieuws van de NVWA, gaf hij toe dat er inderdaad een probleem was in de productielijn in de centrale bakkerij.

Gelderse vestigingen

Bakkerijketen Van Keulen heeft in Gelderland vestigingen in Gameren, Haaften, Hedel, Tiel en Zaltbommel. Het hoofdkantoor zit in Gameren. In Beesd en Geldermalsen zitten bakkerswinkels met een vergelijkbare naam: Bakkerij Gerard van Keulen. Maar die hebben niets met de NVWA-ingreep te maken.