Rijk van Nijmegen

Mannen en vrouw voortvluchtig na dodelijke steekpartij Nijmegen

Politie op de plek van de steekpartij
Politie op de plek van de steekpartij © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De politie is op zoek naar twee mannen en een vrouw die zondagavond betrokken waren bij een dodelijke steekpartij in de Nijmeegse wijk Hatert. Het 38-jarige slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.
Even na 19.00 uur kwamen er meerdere meldingen binnen over een vechtpartij. Drie mannen liepen over de Couwenbergstraat ter hoogte van de Lidl en kwamen daar in conflict met een man en een vrouw in een kleine donkere auto, zegt de politie. Na het ontstaan van een vechtpartij kwam er nog een andere man aan die zich bij de man en vrouw voegde. Volgens de politie zijn er over en weer klappen uitgedeeld.

Op de vlucht

Verschillende getuigen zagen dat de ruzie zich over straat verplaatste. Het conflict eindigde in een steekpartij, waarna de twee mannen en de vrouw vluchtten in dezelfde kleine donkere auto. Ze reden - vermoedelijk in een Volkswagen - in de richting van de Blankenborgstraat.
Omdat er over en weer mishandelingen zijn gepleegd, werden maandag een 61-jarige man en een 34-jarige man opgepakt. Zij waren samen met de 38-jarige man en worden niet verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij, zegt de politie.

Signalementen

De recherche is een groot onderzoek gestart en is dus op zoek naar drie voortvluchtigen. Een man met donkere huidskleur en fors postuur, die een jas, donkere trui en lichtblauwe spijkerbroek droeg. Hij sprak mogelijk Papiaments. De andere man had een sportief postuur en droeg een blauwe korte broek en een wit shirt. Volgens de politie was hij mogelijk aan het sporten. De vrouw heeft een tenger postuur en droeg een jas met een capuchon met een bontkraag.
De politie vraagt mensen die meer weten of iets hebben gezien zich te melden. Daarnaast is de politie op zoek naar beeldmateriaal. Mensen die de situatie gefilmd hebben of dashcambeelden hebben, worden gevraagd contact op te nemen.