Rijk van Nijmegen

Je kerstboom halen met een gratis deelbakfiets? Hier kan het

Jingle Wheels
Jingle Wheels © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wat een gepruts met de kerstboom achter in de auto. Als je die al hebt. En hoe moet je anders je kerstboom of andere kerstversieringen in huis halen? Voor dit soort problemen heeft Nijmegen deze maand dé oplossing: een gratis beschikbaar gestelde deelbakfiets, de zogenoemde Jingle Wheels die is uitgedost met kerstverlichting.
Nijmegen wil met deze deelbakfietsen een extra stimulans geven. Want al die auto’s vol met kerstbomen zorgen maar voor opstoppingen in en rond de stad, met name in de weekenden voor kerst en oudjaarsdag.

Jingle Wheels

In samenwerking met Cargoroo, de aanbieder van deelbakfietsen in Nijmegen, rijden er in de decembermaand vijf heel opvallende fietsen door het Nijmeegse straatbeeld. Deze 'Jingle Wheels'-fietsen zijn feestelijk versierd en bieden praktische opslagruimte, zodat grote aankopen zoals een kerstboom moeiteloos vervoerd kunnen worden. Zonder het ongemak van dennennaalden die achterblijven in de auto.
“Wij zijn blij om samen met aanbieder Cargoroo deze feestelijke deelbakfietsen te introduceren en inwoners een duurzaam alternatief te bieden voor hun feestdageninkopen,” aldus Cilia Daemen, wethouder Mobiliteit. “Met de Jingle Wheels-bakfietsen hopen we niet alleen de mobiliteit in de stad te verbeteren, maar ook een glimlach te brengen in deze bijzondere tijd van het jaar.”

Startsein campagne voor deelmobiliteit

Naast Jingle Wheels zijn ook alle andere deelbakfietsen van Cargoroo in de decembermaand gratis te gebruiken. Met een promotiecode kunnen Nijmegenaren kosteloos een ritje van een uur maken met de fiets. De promotiecode staat aangegeven rondom de parkeerhubs van Cargoroo in de stad en is te gebruiken via de Cargoroo app.
De deelbakfiets voor de feestdagen in Nijmegen is het startsein voor een regiobrede gedragscampagne die volgend jaar verder wordt uitgerold. Deze campagne geeft aandacht aan alles wat we in de regio al met elkaar delen, om uiteindelijk de brug te slaan naar het delen van mobiliteit (wat nog minder in ons systeem zit). Delen kun je leren, luidt het devies.