Arnhem en omstreken

Politie haalt twee mannen van dak, eentje breekt enkel bij sprong

Eén van de verdachten geeft zich over op het dak.
Eén van de verdachten geeft zich over op het dak. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie heeft zaterdagavond in Arnhem twee mannen van het dak van een appartementencomplex aan de Eindhovensingel gehaald. Wat de twee daar precies deden, is nog niet duidelijk.
Het incident speelde rond 21.00 uur. Omwonenden belden de politie omdat ze gestommel hoorden op het dak van het appartementencomplex, en daarna gezien zouden hebben dat het om twee mannen ging met bivakmutsen op.
De brandweer kwam met een hoogwerker naar de Eindhovensingel om de politie te assisteren bij de poging de mannen van het dak te halen. Nog voor de brandweer het dak bereikte, besloot één van de mannen al van het dak te springen naar een lager gelegen balkon. Daarbij brak hij zijn enkel. De tweede man is per hoogwerker van het dak gehaald.

Inbreken bij ex

Een 112-verslaggever die ter plaatse was, zegt dat de twee mannen vermoedelijk wilden inbreken bij een ex-partner van één van beiden. Die inbraak mislukte doordat omwonenden de twee in de smiezen kregen. De politie kan die lezing zondag nog niet bevestigen. Wel geeft de politie te kennen dat de mannen van 18 en 24 jaar allebei uit Arnhem komen en zijn aangehouden voor een poging tot inbraak.
Beide verdachten zijn aangehouden.
Beide verdachten zijn aangehouden. © Persbureau Heitink
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: