liveblog | 10 december 2023

Gewonden door steken • explosie in caravan

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 december 2023, 20:20 uur
20:20

Gewonden door steekincident

Bij een steekincident in de Nijmeegse Couwenbergstraat zijn zondagavond twee mannen gewond geraakt. Dat meldt de politie.
Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk. Fotoverslaggevers zagen hoe ambulancepersoneel bezig was met een reanimatie. Er is een wit scherm geplaatst om pottenkijkers op afstand te houden.
Een politiewoordvoerder meldt dat een onderzoek gaande is en dat er nog niemand is aangehouden. De twee gewonde mannen zijn naar het ziekenhuis afgevoerd.
In de Couwenbergstraat is een wit scherm geplaatst.
In de Couwenbergstraat is een wit scherm geplaatst. © Persbureau Heitink
15:03

Man en hondje gewond door explosie

Een 72-jarige inwoner van Brakel raakte dit weekend gewond nadat een caravan door vandalen in brand was gestoken. De man liep zaterdagnacht met zijn hondje bij de kruising van de Weitjesweg, Molenkampseweg en de Burgemeester Posweg, waar even tevoren de caravan was achtergelaten en in brand gestoken. Net toen de man passeerde, was er een explosie.
De man en zijn hondje liepen daardoor brandwonden op. De politie is een onderzoek begonnen en vraagt om beeldmateriaal uit de omgeving. Mensen die iets weten over het voorval, krijgen bovendien het verzoek zich zo spoedig mogelijk te melden bij de politie.
09:51

A12 dicht na ongeluk

De A12 zit zondagochtend dicht tussen de Duitse grens en Arnhem. Dat komt door een ongeluk ter hoogte van Zevenaar, waarbij een auto hard de vangrail raakte en vervolgens midden op de snelweg tot stilstand kwam.
Bekijk de beelden:
A12 dicht na ongeval
09:02

Schuurtje vat vlam

Een schuurtje bij een woning aan de Beatrixstraat in Hellouw heeft zondagochtend in brand gestaan. De brandweer kwam rond 08.00 uur in actie en wist het vuur te doven. Wel liep het schuurtje forse brandschade op. Voor zover bekend raakte de aangrenzende woning niet beschadigd.
Het schuurtje in Hellouw vatte in de ochtenduren vlam.
Het schuurtje in Hellouw vatte in de ochtenduren vlam. © Persbureau Heitink
08:19

Beelden uit Dodewaard

Ernstig ongeval Dodewaard
07:31

Botsing met boom in Dodewaard

Bij een ongeluk op de Waalbandijk in Dodewaard is zaterdagavond een automobilist ernstig gewond geraakt. De auto raakte even voor 23.00 uur van de weg ter hoogte van de Loswal en botste tegen een boom.
De politie, een ambulance en een traumahelikopter kwamen naar de Waalbandijk om hulp te verlenen.
Een 112-verslaggever die naar de plek in Dodewaard is gegaan, zegt dat de bestuurder ernstige verwondingen opliep. Hij of zij zou met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht.
Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk.
De aanrijding gebeurde op de Waalbandijk in Dodewaard.
De aanrijding gebeurde op de Waalbandijk in Dodewaard. © Persbureau Heitink