Rijk van Nijmegen

Komt de slechtste slogan van het jaar uit Gelderland?

Deze slogan maakt kans op de titel.
Deze slogan maakt kans op de titel. © Pop-up sneakerstore BijSMAAK
NIJMEGEN - Al twaalf jaar lang organiseren de Nijmeegse Tefke en Christine uit Zaltbommel de verkiezing voor slechtste slogan van het jaar. Eerder ging Benny's Vleesservice uit Nijmegen er met de eer vandoor. En dat dankzij de slogan 'Mijn ballen wegen 130 gram'.
Dit jaar doet schoenenwinkel BijSMAAK een gooi naar de titel. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse adverteerden zij met de slogan Wij weten het veter. Mede-bedenker Emil Cobussen: "We hadden niet gedacht dat die slogan zo veel effect zou hebben. Maar het is een mooi stukje erkenning."
Organisator Christine Liebregt heeft het afgelopen decennium nog veel slechtere slogans voorbij zien komen. "We zitten nu op 2500. Soms moet je erom lachen, anderen zijn gewoon echt fout. Er zijn ook slogans die je totaal niet snapt. Er zijn veel elementen die een slogan slecht kunnen maken."

Geen probleem

Dat Cobussens slogan als slecht wordt bestempeld, vindt hij geen probleem. "Het is een leuke eer. We hebben het bedacht om ons te onderscheiden van de vele reclame die er al is. En dat heeft wel gewerkt. Maar het was niet onze bedoeling om het landelijke nieuws te halen."
Tot en met woensdag 13 december kan er via deze website op tien door een jury geselecteerde slogans worden gestemd. Ondanks de twijfelachtige titel, gaat Cobussen voor de eerste plek: "Als je meedoet, wil je ook winnen."

In het archief van Slechte Slogans zijn duizenden voorbeelden te vinden. Bijvoorbeeld:

• Regelrecht van kippekont naar mensenmond (Eierhandel Marco Kleijer, Putten)

• Weerstation Borculo, sinds 1981 in de weer met het weer

• 's Avonds een vent, 's ochtends een tent (Tentbro's, Nunspeet)

• In pizza we crust! (Italiaans restaurant Alberto's, Nijkerk)

• Wij verstoppen niets, wij lossen het op (JD Montage & Riooltechniek, Apeldoorn)

• Kraamzorg Bep, dat bevalt (Kraamzorg Bep, Harderwijk)

• Are you tokking to me? (Blije Kip, Wehl)

• Bedrukte dozen, blije gezichten (D-BOX Verpakkingen, Arnhem)