Rivierengebied

Tiental bakkerijen op slot om 'ernstige hygiëneproblemen'

De bakkerij in Tiel.
De bakkerij in Tiel. © Omroep Gelderland
GAMEREN - Alle veertien winkels van bakkerijketen Van Keulen zijn per direct gesloten na een inval door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het bedrijf heeft vestigingen in het Gelderse rivierengebied en in Noord-Brabant. Inspecteurs constateerden donderdag meerdere ernstige overtredingen van de hygiënevoorschriften. De meldingen waren zo serieus dat er een acuut gevaar was voor de volksgezondheid.
De NVWA heeft het bedrijf direct stilgelegd. Alle winkels zijn vrijdag gesloten. Dat blijft zo tot het bakkersbedrijf weer voldoet aan de wettelijke hygiënenormen. "Er zal eerst opnieuw een inspectie door ons worden uitgevoerd. Als alles in orde is, mag het bedrijf weer open", zegt een NVWA-woordvoerder tegen Omroep Brabant.

'Timing kon niet slechter'

Eigenaar Gerhard van Keulen gaf eerder aan dat het om een technische storing in de productielijn ging. De productie is in de nacht van donderdag op vrijdag stilgelegd. Volgens de eigenaar kon de timing met de feestdagen voor de deur haast niet slechter voor de bakkerijketen.
De melding van de bakker aan de Wilhelmina Druckerstraat in Tiel.
De melding van de bakker aan de Wilhelmina Druckerstraat in Tiel. © Omroep Gelderland
Nadat Van Keulen werd geconfronteerd met het nieuws van de NVWA, gaf hij toe dat 'er inderdaad zo'n probleem is in de productielijn in de centrale bakkerij'.

Gelderse winkels

De Gelderse vestigingen van de bakkerijketen zijn te vinden in Tiel, Hedel, Gameren en Zaltbommel. Het hoofdkantoor is te vinden in Gameren.

In Beesd en Geldermalsen zitten bakkerswinkels met een vergelijkbare naam: Bakkerij Gerard van Keulen. Hoewel ze qua naam op elkaar lijken, hebben de twee vestigingen in Beesd en Geldermalsen niets met de NVWA-ingreep te maken.