Arnhem en omstreken

Politie geeft nieuwe beelden van steekpartij in brillenzaak vrij

De overvaller in Rijkerswoerd.
De overvaller in Rijkerswoerd. © politie/Plaats Delict
ARNHEM - Opsporingsprogramma Plaats Delict laat deze week nieuwe beelden zien van de man die op 11 november brillenzaak Eyewatch in Arnhem heeft overvallen. Hij stak daarbij de winkeleigenaar neer en sloeg daarna op de vlucht.
De politie kwam in het bezit van de beelden na een oproep. Op die beelden is de overvaller rennend te zien door de wijk Rijkerswoerd, en dat is kort na de overval. Hij draagt opvallende schoenen, zwarte sneakers met een witte streep.
De overvaller ging er zonder buit vandoor, maar niet nadat hij bij een worsteling de eigenaar van de brillenzaak ernstig had verwond met een mes toen de opticien de man uit zijn zaak wilde zetten. Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. De man moest een nacht in het ziekenhuis blijven. Hij mag van geluk spreken, zegt de politie.

Signalement overvaller

De man naar wie de politie op zoek is heeft een lichtgetinte huidskleur, is tussen de 18 en 25 jaar oud, heeft een tenger postuur en is tussen de 1 meter 70 en 1 meter 80 lang. Hij droeg die dag een grijze hoodie met capuchon over zijn hoofd, een donkerkleurige broek en zwarte sneakers. Daarnaast sprak hij met een buitenlands accent.
Beelden overvaller Arnhem

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023523188.