liveblog | 8 december 2023

Brand in garage • Duitser met knuppel aangehouden

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023, 20:30 uur
20:30

Brand in garage

In Nijmegen heeft vrijdagavond enige tijd een brand in een garagebox gewoed. Dat gebeurde in de wijk Lankforst. Er kwam veel rook vrij en de hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is.
De brand in de garage in Nijmegen.
De brand in de garage in Nijmegen. © Persbureau Heitink
16:50

Politie zoekt dieven

De politie in Zutphen en de politie in Apeldoorn hebben foto's verspreid van mensen die ze verdenken van winkeldiefstal. Wie de personen herkent, wordt verzocht zich te melden bij de politie.
16:45

Agent vangt Duitser

De politie in Winterswijk heeft een Duitser aangehouden omdat hij een honkbalknuppel, pepperspray en joints in zijn auto had. Dit alles werd gevonden tijdens een verkeerscontrole. De spullen zijn in beslag genomen.
14:19

Deuken in ambulance

Een ambulance is vrijdagmiddag fors beschadigd geraakt bij een ongeluk op de Kayersdijk in Apeldoorn. De ambulance botste tijdens een spoedrit op een andere weggebruiker.
Rond 12.30 uur kreeg de ambulancedienst een melding van een medische noodsituatie in Apeldoorn. De ambulance was met zwaailicht en sirene onderweg. Op de Kayersdijk botste de ambulance op een afslaande bedrijfswagen. De bestuurder zag de ambulance vermoedelijk te laat.
De bedrijfswagen tolde en kwam op een verkeersbord tot stilstand. Niemand raakte gewond. De spoedrit is door een andere ambulance afgehandeld.
De ambulance liep flinke averij op.
De ambulance liep flinke averij op. © Luciano de Graaf
13:00

Brand in huis

In een woning aan de P.C. Hoofstraat in Barneveld heeft vrijdagochtend brand gewoed. Die brak even voor 12.00 uur uit door onbekende oorzaak. Een kastje en een stoel vlogen in brand.
De bewoonster kon op tijd naar buiten gaan en bleef ongedeerd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het kastje werd naar buiten gebracht en daar afgeblust. De schade in de woning is fors, meldt een fotoverslaggever.
In een woning in Barneveld woedde brand.
In een woning in Barneveld woedde brand. © Persbureau Heitink
12:47

Botsing bij wegversmalling

Op de Van der Molenallee in Doorwerth ging het vrijdagochtend mis tussen twee personenauto's. De twee bestuurders botsten bij een wegversmalling frontaal op elkaar.
Vermoedelijk was een voorrangsfout de oorzaak. In totaal raakten twee personen gewond. Beide betrokken voertuigen zullen worden afgesleept.
In Doorwerth botsten twee auto's frontaal op elkaar.
In Doorwerth botsten twee auto's frontaal op elkaar. © Persbureau Heitink