Stedendriehoek / Achterhoek

Blinde vrouw trapt in smoes en raakt bijna 8000 euro kwijt

Deze mannen maakten veel geld buit door zich voor te doen als koerier, de man rechts dupeerde een inwoner van Winterswijk, de man met bril de blinde vrouw.
Deze mannen maakten veel geld buit door zich voor te doen als koerier, de man rechts dupeerde een inwoner van Winterswijk, de man met bril de blinde vrouw. © politie/Plaats Delict
APELDOORN - Een blinde vrouw van 70 in Apeldoorn is de dupe geworden van bankmedewerkerfraude. Een koerier, die zogenaamd voor de bank een pas kwam ophalen, liep ook nog even door het huis van de vrouw en stal enkele duizenden euro's.
De ellende voor de Apeldoornse begon doordat ze zich door oplichters aan de telefoon ervan liet overtuigen dat met haar rekening was geknoeid en dat ze haar bankpas in een envelop moest stoppen.
Een koerier zou de pas ophalen bij de vrouw thuis. Dat gebeurde. De man zag zijn kans schoon en maakte een rondje door het huis van de blinde vrouw. Hij wist zo enkele duizenden euro's contant geld buit te maken.

Dure spullen van Apple

Bij een pinautomaat nam hij duizend euro op en hij ging ook even langs bij de Amac in Apeldoorn en kocht dure artikelen van Apple. Totale schade voor de vrouw: bijna 8.000 euro.
Ook in Winterswijk maakten 'bankcriminelen' een slachtoffer, een man van 75. De Winterswijker raakte 5.000 euro kwijt.
Hieronder zie je beelden van de pinner die misbruik maakte van de visuele beperking van de vrouw in Apeldoorn.
Pinner gezocht

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023241386.