liveblog | 7 december 2023

Mannen opgepakt voor witwassen • aanvaring op Waal

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 december 2023, 20:57 uur
20:57

Woningen Wageningen ontruimd

In Wageningen is een woning aan de Churchillweg ontruimd vanwege een gaslek. De brandweer kwam ter plekke voor metingen. Het lek bleek niet in de woning zelf te zitten. De leiding kan vrijdag pas worden gerepareerd. Tot die tijd zitten de bewoners nog zonder gas.
De woning werd tijdelijk ontruimd
De woning werd tijdelijk ontruimd © Persbureau Heitink
20:54

Gewonde bij steekpartij

Bij een steekpartij in Arnhem is iemand gewond geraakt. Er is nog niemand aangehouden.
Er is veel politie op de been in de wijk
Er is veel politie op de been in de wijk © Persbureau Heitink
18:55

Mishandeling na verkeersruzie

In Wamel is woensdagmiddag iemand mishandeld na een verkeersruzie. Dat gebeurde rond 13.30 uur op de Viaductstraat. De politie is nog op zoek naar getuigen.
De verdachte reed vermoedelijk in een lichtgrijze Audi.
17:40

Aanhouding voor betrokkenheid bij drugslab

De politie heeft dinsdag een 50-jarige man aangehouden in Arnhem. Hij wordt onder meer verdacht van witwassen en van betrokkenheid bij een drugslab in Rheden.
De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Onderzoek naar het drugslab dat afgelopen juni werd ontdekt, leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man.
De man heeft volgens de politie een "aansturende rol" gehad bij het drugslab. Sinds zijn arrestatie heeft de politie beslag gelegd op verschillende spullen in het buitenland. De politie denkt dat de man betrokken was bij witwaspraktijken in verschillende Europese landen. De politie kan niet verder ingaan op details. De recherche sluit meerdere aanhoudingen binnen het onderzoek niet uit.
15:01

Witwassen en drugshandel

Bij doorzoekingen in een onderzoek naar witwassen en drugshandel zijn een 50-jarige man uit West Betuwe en een 51-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. De politie en de FIOD deden in het kader van een lopend onderzoek invallen in vier woningen in Utrecht, een woning en bedrijfspand in Meteren, een bedrijfspand in Houten en een garagebox in Bilthoven.
Naast de twee verdachten uit Gelderland werden ook drie mannen uit Utrecht van 33, 50 en 52 jaar aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn tientallen kilo’s harddrugs, meerdere tonnen aan contant geld, dertien voertuigen en diverse digitale communicatiemiddelen in beslag genomen.
Eén van de verdachten probeerde nog per auto te vluchten, maar na een korte achtervolging werd zijn auto in Culemborg klemgereden en kon de man alsnog worden gearresteerd. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.
Er werden meerdere tonnen aan contant geld aangetroffen
Er werden meerdere tonnen aan contant geld aangetroffen © Politie
13:53

Grote brand in schuur

In een schuur in Beemte-Broekland is donderdagochtend een grote brand uitgebroken. Het gebouw stond volledig in lichterlaaie. De brand is inmiddels onder controle, meldt de Veiligheidsregio. Naastgelegen schuren en een woning konden voor de vlammen worden behoed.