Gelderse Vallei / Arnhem en omstreken

Winter? Kou? Donker? Met deze speciale actie fiets je gewoon door

goed fietsonderhoud: zo kom je de winter door!
goed fietsonderhoud: zo kom je de winter door! © pixabay.com
WAGENINGEN - Pak jij in deze winterse maanden liever stiekem de auto? Laat jij de fiets ook vaker staan omdat het eerder donker is? In Wageningen willen ze daar wat aan doen. Met een speciale actie en fietscheck stimuleren ze daar fietsers om te bikkelen en door te fietsen.
Het idee van het 'Bikkelseizoen', is ontstaan in de Food Valley, ofwel de omgeving Ede, Wageningen, Barneveld. Om files te voorkomen stimuleren ze daar het fietsgebruik. Met Love To Ride ondersteunen ze fietsers. Want je bent een bikkel als je in deze periode op de fiets naar je werk komt.
Op meerdere plaatsen zijn er fietscheckacties. Een speciale fietsmonteur staat klaar om fietsen volgens een nauwgezet stappenplan onder handen te nemen. Zijn de banden nog goed? Doet het licht het voldoende? Deze onderhoudscheck voorkomt dat je straks als fietser pech krijgt en strandt in de vrieskou. Bedrijven kunnen dit aanbieden aan hun werknemers door zich aan te melden in deze wintermaand december.

Natte regenkleding

De actie moet het fietsgebruik stimuleren, maar kijkt ook verder. Niet alleen moet de werknemer leren omgaan met de fiets, ook de werkgever kan meehelpen het fietsverkeer op het bedrijf te stimuleren. Is er een overdekte fietsenstalling? Kan je jouw fietsaccu opladen? Waar hang je je natte regenkleding? Is er een douche? Allemaal zaken waar de baas mee aan de slag kan gaan.
Tijdens de actie checken ze gratis of je fiets nog helemaal in orde is

Remmen afgesteld

Terug naar de fietscheckactie. In Wageningen is fietsmonteur Nermer druk bezig met het controleren van de fietsen, ingeleverd door werknemers die op het bedrijventerrein Agrobusinesspark werken. Als ze klaar zijn met werk en naar huis terug willen, is hun fiets klaar. Zo kunnen ze met een gerust hart de winter doorfietsen. De remmen zijn gecontroleerd, de versnellingen afgesteld. En natuurlijk zijn de lampjes van nieuwe batterijen voorzien zodat de zichtbaarheid weer optimaal is.