Achterhoek

Buurt hoort explosie, politie doet onderzoek

De politie doet buurtonderzoek na het incident.
De politie doet buurtonderzoek na het incident. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
DOETINCHEM - De politie doet onderzoek naar een incident dat dinsdagavond plaatsvond bij een woning in Doetinchem. In een complex voor begeleid wonen aan de Tarwedreef is volgens de politie mogelijk brand gesticht. Ter plaatse hoorden buurtbewoners een knal.
Rond 21.15 rukten de hulpdiensten uit voor een melding van een woningbrand. Een videocorrespondent laat weten dat er mogelijk iets naar binnen is gegooid, waardoor er een kleine brand uitbrak. Door bewoners van het complex zouden het vuur al snel gedoofd hebben. Er is niemand gewond geraakt.

Knal

Mensen uit de buurt zeggen een knal te hebben gehoord. De politie kan dit niet bevestigen. Wel was het Team Explosieven Veiligheid van de politie aanwezig. "We onderzoek deze brand als mogelijke brandstichting", zegt een woordvoerder. De politie bekijkt camerabeelden en doet buurtonderzoek. Er zijn nog geen mensen aangehouden.
De politie is op zoek naar mensen die meer weten over het incident. "Beschik je over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in de nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met je in contact", zegt de woordvoerder.