liveblog | 6 december 2023

Bekneld na aanrijding • auto's botsen op elkaar

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 6 december 2023, 20:50 uur
woensdag 6 december 2023
20:50

Beknelling in Velp

Een automobiliste kwam woensdagavond bekneld te zitten na een aanrijding in Velp. Door een vermoedelijke voorrangsfout botste een busje frontaal op de auto. Dat gebeurde op de IJsselstraat.
De vrouw zat met haar voet vast in haar voertuig. De brandweer knipte de deur uit de auto om de vrouw te bevrijden. Zij is samen met een kind dat ook bij de aanrijding betrokken was naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer kwam eraan te pas om een beknelde vrouw te bevrijden.
De brandweer kwam eraan te pas om een beknelde vrouw te bevrijden. © Persbureau Heitink
19:35

Kettingbotsing op A1

De afrit van de snelweg A1 bij Apeldoorn Zuid was woensdagavond toneel van een kettingbotsing. Het ging fout toen verkeer moest afremmen omdat er werkzaamheden waren op de kruising onderaan de afrit.
Een bestelbus zag de file te laat en reed er op in. Meerdere voertuigen schoven daardoor tegen elkaar aan. Uiteindelijk raakten naast de bus vier auto’s beschadigd. Eén bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht, meldt een fotojournalist.
In totaal botsten vijf voertuigen op elkaar.
In totaal botsten vijf voertuigen op elkaar. © Rens Hulman
17:30

Vertragingen door ongeval A50

Op de A50 is een ongeval gebeurd. Hierdoor staat er een file ter hoogte van Beemte Broekland, richting Apeldoorn. De vertraging is zeker twintig minuten.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse hebben meerdere rijstroken dichtgezeten. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Er ligt een auto op de kop en meerdere voertuigen zijn beschadigd.
Ook op een afrit van de A50 is een ongeval gebeurd. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
Het ongeval op de A50.
Het ongeval op de A50. © Rens Hulman
15:15

Wijkagent betrapt hardrijder

Op de Oostendorperstraatweg in Elburg wordt volgens buurtbewoners hard gereden. Dat liet de lokale politie niet onberoerd. Dus besloten ze woensdag een extra snelheidscontrole uit te voeren op de weg.
De agenten stonden met een laser klaar en betrapte zo een bestuurder die elf kilometer te hard reed. De agenten nemen de gegevens mee en laten de wijkagent contact opnemen met de overtreder.
15:04

File door botsing

Door een ongeval staat er woensdagmiddag een dikke file op de A2 bij Zaltbommel. Het ging mis in de richting van Den Bosch, meldt Rijkswaterstaat. Een bus botste achter op een vrachtwagen. De bijrijder van de bus raakte gewond, aldus een fotoverslaggever.
De vertraging loopt op tot meer dan anderhalf uur. Het advies is om te rijden van de A15, A27 en A29.
Een bus botste op de A2 achter op een vrachtwagen.
Een bus botste op de A2 achter op een vrachtwagen. © Meesters Multi Media
11:37

Vrouw gewond

Bij het ongeluk op de Weteringdijk in Vaassen is een 54-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. Ze was aan het wandelen toen ze werd aangereden door een auto. De 18-jarige bestuurder van de auto is gehoord en daarna heengezonden.
De auto is flink beschadigd door het ongeluk.
De auto is flink beschadigd door het ongeluk. © Persbureau Heitink